Buis & Haard: Ron Boszhard en Emilie Rozenga

Ron (60, presentator van Z@ppsport) woont samen met Emilie (43, begeleider passend onderwijs) en dochter Roos (7) in Landsmeer. Hij heeft een zoon en een dochter (met kleinkind) uit een eerder huwelijk.

Ron: “We kijken meer naar streamingdiensten dan naar de reguliere programma’s.”

Emilie: “Ik vind die reclames altijd zo irritant. Het liefst kijk ik programma’s daarom terug, dan kun je de reclameblokken doorspoelen.”

Ron: “Plus: je kunt meerdere afleveringen achter elkaar kijken. Vroeger had je de rust om een week op de volgende aflevering te wachten, maar dat geduld hebben we niet meer. Wij kijken een serie pas als het hele seizoen er op staat.”

Emilie: “Zoals De Verraders op Videoland. Dat is zo’n goed programma. We kijken ook de Amerikaanse, Engelse en Belgische versie, meestal twee of drie afleveringen achter elkaar. Er zijn maar een paar programma’s die we echt op het moment zelf willen zien.”

Ron: “Zoals Wie is De Mol? en The Masked Singer. Dat zijn van die programma’s waar iedereen het de volgende dag over heeft. Je wilt niet van je buurman horen wie er de vorige avond uit is gegaan, dus je moet wel ‘live’ kijken. Dat geldt ook voor B & B Vol Liefde. Het grote succes daarvan is dat het dagelijks wordt uitgezonden. Ze hebben dat programma ook in Frankrijk, maar daar is het wekelijks en is het lang niet zo’n groot succes.”

Emilie: “Als we moe zijn kijken we graag naar De Meilandjes.”

Ron: “Maar eerst het Journaal. Daar beginnen we onze avond mee. Je wilt toch weten wat er gebeurt in de wereld en welk weer het morgen wordt. Daarna kijken we elkaar aan: wat zullen we eens gaan kijken? Soms, als we allebei een lange dag hebben gehad, zetten we inderdaad iets simpels op, zoals De Meilandjes of De Verhulstjes. Het blijft leuk om naar andere mensen te kijken.”

Emilie: “Echte meisjes in de jungle is ook zo’n programma.”

Ron: “Televisie als behang. Rond kwart over tien vinden we het vaak wel mooi geweest en gaan we naar bed.”

Emilie: “Soms lig ik er al iets eerder in en kijk jij nog een crimeserie.”

Ron: “Ja, of een crimefilm. Jij kunt niet tegen heftige verhalen. Daar ga je naar van dromen.”

Emilie: “Ik kan ook niet tegen bloed.”

Ron: “Nee, als we samen naar een serie als Game of Thrones kijken, pak jij op de bloederige momenten een haakwerkje of speel je een spelletje op je telefoon.”

Emilie: “Maar ik hóór het wel, dus ik krijg het verhaal wel mee. Tja, en wat zijn verder leuke programma’s om te noemen…”

Ron: “Zeg het maar!”

Emilie: “Wat?”

Ron: “Nou, leuke programma’s… Zeg het maar!”

Emilie: “O ja, Z@ppsport natuurlijk, maar dat kijken we eigenlijk nooit.”

Ron: “Dat is mijn tragiek. Mijn dochter kijkt liever naar Nickelodeon.”

Emilie: “Huize Herrie vindt ze nu eenmaal leuker dan Bommetje! of Z@ppsport.”

Ron: “Ik ben elke zondag één keer op televisie, elke zaterdag zelfs twee keer, maar er wordt niet naar me gekeken. Ook naar m’n nieuwe programma Recordbrekers wordt in huize Boszhard niet gekeken. Schrijf dat maar op.”

Emilie: “Ja, maar dat begint om half acht, dan moet Roos naar bed, dus dat telt niet. Je moet ook niet zeuren, want we hebben de eerste aflevering gewoon gekeken.”

Ron: “Jij keek vroeger ook nooit naar mijn programma’s. Toen we elkaar leerden kennen, vertelde je me dat je nog nooit iets van me had gezien.”

Emilie: “Nee, ik kende je niet, ik kende alleen je broer Carlo.”

Ron: “Story of my life.

Ron

Boek: Sterven zonder naam van Ben Holthuis, de biografie van de Zangeres Zonder Naam
Krant: De Telegraaf en AD
Film: Mrs. Doubtfire
Land/stad: Italië, Amsterdam
Onhebbelijkheid: Ik zit tegen smetvrees aan; ik ben altijd aan het schoonmaken

Emilie

Boek: De Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley
Krant: Geen
Film: Coco
Land/stad: Italië, Florence
Onhebbelijkheid: Koppig