Gedichten die mannen aan het huilen maken

Matthijs van Nieuwkerk sprak in De Wereld Draait Door laaiend enthousiast over het toen pas verschenen boek Poems that make grown men cry van Anthony en Ben Holden. ‘Zou het niet fantastisch zijn als er een Nederlandse variant zou komen?’ vroeg hij zich hardop af. Wel, die variant is er nu: Gedichten die mannen aan het huilen maken.

Zestig vooraanstaande Nederlandse mannen – auteurs, acteurs, muzikanten, kunstenaars en politici – vertellen over het gedicht dat ze, elke keer als ze het weer lezen, ontroert. Zestig mannen die misschien niet direct geassocieerd worden met poëzie, maar bij wie de dichtkunst wel degelijk een gevoelige snaar raakt. De persoonlijke introductie die eenieder bij het gedicht geeft maakt dat zeer diverse Gedichten die mannen aan het huilen maken veel meer is dan een bloemlezing van Nederlandstalige poëzie – het is een toegankelijk boek waarin we niet alleen iets leren over onze vaderlandse poëzie, maar ook over de personen die ons huidige tijdsbeeld bepalen.

Met bijdragen van onder meer: Arnon Grunberg, Maarten van Rossem, Typhoon, René Gude, Matthijs van Nieuwkerk, Huub Stapel, Emile Roemer, Peter R. de Vries, Aart Staartjes, André Kuipers, Louis Andriessen, Willem Nijholt, Jeroen Krabbé, Tim Knol, Philip Huff, Remco Campert, Joost Zwagerman, Ed van Thijn en vele anderen.

De bundel ligt vanaf 13 mei 2015 in uw boekhandel of is hier te bestellen.

Lees ook:
Nieuws over dit boek

Anderen over Gedichten die mannen aan het huilen maken

De bijdrage van Matthijs van Nieuwkerk

De bijdrage van Ed van Thijn
De bijdrage van André Kuipers
De bijdrage van Typhoon
De bijdrage van Robbert Dijkgraaf
De bijdrage van Lucky Fonz III
De bijdrage van Dries van Agt

Naamloos

2 gedachten over “Gedichten die mannen aan het huilen maken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s