De smaak van… Wolter Kroes

Verschenen in Playboy 10 2018.

Wolter Kroes (49) zit dit jaar dertig jaar in het vak. Op 12 oktober komt zijn nieuwe album uit.

Ik heb de hele nacht liggen dromen of Viva Hollandia?
Ik heb de hele nacht liggen dromen omdat dit mijn doorbraak was. Viva Hollandia is mijn grootste hit. Ik zing ze allebei met veel plezier. 

Mijn grote held is…
Mijn vader. Hij is mijn vader, vriend, compagnon. Ondanks dat hij 72 jaar is, werk ik nog steeds elke dag met hem. Hij is nog steeds mijn rots, de man met wie ik alles overleg. Zijn nuchtere visie heeft mij gebracht waar ik ben.

RTL of SBS?
Dat is een rotvraag. Beide hebben programma’s waar ik graag naar kijk. Momenteel kijk ik meer naar RTL. Ik vind The Voice Senior helemaal de bom.

In welke auto zou je willen rijden?
Ik rijd zelf in een Audi A8 uit 2018. Die rijdt echt fantastisch. Maar een goede vriend van me rijdt in een Rolls Royce Dawn. Die zou ik weleens een middagje willen lenen.

Welk horloge zou je willen kopen?
Ik draag zelf een stalen Rolex Datejust waar ik heel blij mee ben, maar als ik ooit nog een ander horloge zou kopen, dan wil ik graag een witgouden Rolex GMT II. De Pepsi. Helaas is die onbetaalbaar.

Waar geef jij veel geld aan uit?
Ik koop een keer in de twee jaar een nieuwe auto. Verder doe ik geen gekke dingen. Met die auto is trouwens ook niet zo gek, want na 170.000 kilometer op de teller moet je hem wel inruilen, anders krijg je er niets voor terug.

Wat is het duurste kledingstuk dat je hebt?
Het enige waar ik echt veelgeld aan uitgeef qua kleding zijn mijn Dsquared2-spijkerbroeken. O ja, en ik heb wat jasjes van Scabal die belachelijk duur zijn.

Wat is je lievelingsgerecht?
Mijn lievelingsgerecht is truffelrisotto.

Dit lust ik absoluut niet?
Ik ben niet gek op andijvie. Gadverdamme, wat is dat goor. Sowieso eet ik liever geen stamppotten.

Voor mijn vrouw koop ik dit luchtje…
Ik heb een eigen luchtje laten samenstellen waar ze gek op is. Bij Skins in het Conservatoriumhotel in Amsterdam. Ook koop ik regelmatig Hair mist van Chanel voor haar.

De mooiste film die ik ken is…
Ik heb van de week met mijn zoon Thomas Black Panther gekeken. Wat was dat een mooie film. Zelf ben ik gek op James Bond-films.

Mijn grootste miskoop ooit is…
Een Chrysler Voyager. Ik kocht die auto een jaar of vijfentwintig geleden nieuw. Toen de winter aanbrak kwam er alleen maar rook uit de uitlaat. De hele straat stond blauw. Daarna ben ik overgestapt op Mercedes en heb ik jaren alleen maar Mercedes gereden. Nu rijd ik Audi.

PvdA of VVD?
VVD.

Bier of wijn?
Wijn, en bier bij grote dorst en warmte.

Kaviaar of oesters?
Oesters. Ook leuk voor laat in de avond. 

Kamperen of jetsetten?
Als varen onder jetsetten valt, dan jetsetten.

Drank of drugs?
Ik gebruik geen drugs. Dus drank.

Dit kan ik heel goed koken…
Ik maak fantastische biefstuk. 

Hier kun je me ’s nachts voor wakker maken…
Ongelooflijke seks of een bruin broodje pindakaas.

Welke bekende vrouw zou je niet uit je bed schoppen?
Ik zou mijn eigen vrouw niet uit mijn bed schoppen. Die is zo mooi, zo lief, zo lekker en zo fantastisch.  Als het me gegund wordt, hou ik die tot mijn tachtigste in mijn bed.

Met deze persoon zou ik nog weleens een duet willen zingen?
Mijn grote muzikale held is Tom Jones.  Daar zou ik nog wel een duet mee willen doen.

Kim Holland of Bobbi Eden?
Bobbi Eden. Ik heb gezien dat ze ongelooflijk goed met een kwast om kan gaan. Zie het televisieprogramma Sterren houden huis

André Hazes Senior of André Hazes Junior?
Als het puur om de stem en de liedjes zou gaan, dan kies ik voor Andre Hazes Senior. Toch kies ik voor André Hazes Junior. Hij is veel meer entertainer en artiest dan zijn vader. Ik vind het geweldig hoe hij in korte tijd carrière heeft gemaakt.

Dit is mijn grootste geheim…
Mijn grootste geheim is dat ik volgend jaar weer een groot concert ga geven in Afas Live. Of is dat al geen geheim meer?

Ben je jaloers op het success van Dries Roelvink?
Ik zou niet weten waar ik jaloers op zou moeten zijn. Hij doet het fantastisch op zijn manier, hij heeft daar succes mee en dat gun ik hem.

Mijn guilty pleasure is…
Samen met mijn vrouw op een verlaten strandje op Ibiza Brother Louie van Modern Talking luisteren. Dat doen we elk jaar in juni.