De smaak van… Nicky Romero

DJ Nicky Romero (30) is een van de hoofdacts op Mysteryland, het grootste dancefestival van Nederland.

Verschenen in het augustusnummer van Playboy. (2019)

Sushi of stamppot?
Stamppot. Er zijn er veel die ik lekker vind, maar voor de wortelstamppot van mijn moeder kom ik graag naar huis.

Dikste auto?
Een McLaren 720S Spider. Ik heb zelf onder andere een McLaren 570S, het kleine broertje daarvan, maar ben er over aan het denken om de 720S te kopen. Hij is niet goedkoop, ik geloof dat je er 440.000 euro voor betaald, maar ik heb voor mezelf een potje waar ik leuke dingen van mag doen, zoals horloges en auto’s kopen.

Mooiste horloge?
Dat is de Audemars Piguet Concept Tourbillion. Daar vragen ze crazy money voor, ik geloof dat-ie bijna twee ton kost, maar als later dit jaar de markt een beetje stabiel blijft dan denk ik eraan om hem te kopen.

Hoeveel horloges heb je?
Toevallig heb ik ze net allemaal in een app gezet: Chrono24. Daarin kun je op elk moment van de dag zien hoeveel je horloges waard zijn. Ik heb er op dit moment 22 – voornamelijk Rolex, Audemars Piguet en IWC. Het duurste horloge dat ik op dit moment heb is volgens de app de Audemars Piguet Royal Oak Offshore Safari, de gelimiteerde uitgave.

Beste game van afgelopen jaar?
FIFA, dat is altijd mijn favoriete game geweest, al moet ik zeggen dat ik de nieuwe Mortal Combat ook goed vind.

Laatste film waar je om hebt gehuild?
Ik was behoorlijk onder de indruk van A Star Is Born. Aan het eind van de film, als Ally (Lady Gaga) alleen op het podium het nummer I’ll Never Love Again zingt, heb ik een paar tranen weggeslikt.

De meest sexy actrice?
Ik heb wel wat met Emilia Clarke van Game of Thrones. En het klinkt een beetje gek, omdat ze nu een royal is, maar ik kijk ook graag naar Meghan Markle uit Suits.

Je kunt me ’s nachts wakker maken voor…
Een family bucket van de KFC. Het is natuurlijk mega ongezond, maar ik vind de kip van KFC altijd next level.

Ultieme zomerdrankje?
Desperados.

Ultieme vakantiebestemming?
Ik heb de afgelopen twee jaar vakantie gevierd op Mykonos, maar ik hou ook heel erg van Kaapstad.

Mijn guilty pleasure is…
De double-double burger van In-N-Out Burger. Dat is de beste burger ter wereld. Ik heb weleens het idee gehad om hier zo’n burgertent te openen, maar In-N-Out Burger doet niet aan franchise. Het geheim van deze burger is volgens mij dat ze het broodje mee grillen. Laatst zette ik een foto van deze burger op Instagram. Die foto kreeg meer likes dan een foto van mezelf of van een optreden.

Dit is de vreemdste roddel die ik over mezelf heb gehoord…
Dat zijn er verschillende, maar de meest verschrikkelijke was dat ik aan de heroïne zou zitten. Ik kampte een paar jaar geleden met high anxiety en een depressie en voelde me mega slecht. Ik zag er ook niet goed uit. Glamorama plaatste een niet zo’n mooie foto van me waarbij ze suggereerden dat ik aan de heroïne zou zitten. Dat vond ik niet zo leuk.

Mijn grootste miskoop was…
Een boot voor mijn vader. Mijn vader betekent veel voor me. Hij heeft me geholpen in de tijd waarin het niet zo goed met me ging. Hij stopte bij de politie om binnen mijn bedrijf orde op zaken te stellen, waardoor ik mijn leven weer op de rit kreeg. Ik wilde hem daarvoor bedanken met boot, omdat hij net als ik erg van varen houdt. Ik ben alleen zo dom geweest om geen proefvaart te maken. Er bleken allemaal verborgen gebreken aan die boot te zitten: er moest een nieuwe motor in, nieuwe stuurkabels, er moest een nieuwe antifouling aangebracht worden… Dat was een harde en vooral ook dure les.

Met deze overleden persoon zou ik nog weleens een borrel willen drinken…
Dat zijn er heel veel, maar de eerste aan wie ik denk, is Avicii. Ik sprak hem in de periode voor zijn dood heel erg vaak, omdat we bezig waren met zijn nieuwe album, maar ik had het echt niet zien aankomen. Niemand in zijn omgeving. Ik had echt het idee dat het beter ging. Dat zei hij zelf ook: hij was weer muziek aan het maken, hij zag er gezond uit, hij was op vakantie in Oman… Helaas was er toch meer aan de hand dan ik dacht. Hadden we het kunnen voorkomen? Het is heel lastig om iemand die in zulk zwaar weer verkeerd er even uit te trekken – dat weet ik uit eigen ervaring. Toch vraag ik het me nog steeds af.

Mijn vreemdste ervaring met drugs is…

Ik zou het niet weten want ik heb nog nooit drugs gebruikt. Ik heb angst om controle te verliezen.

Wat is het vreemdste verzoek dat je hebt gehad van een fan?
Dat zijn er best wel wat, maar laatst vroeg een fan hoe je mijn achternaam spelt. Ze heeft namelijk mijn voor- en achternaam op haar zij laten tatoeëren. Dus niet mijn artiestennaam, maar mijn echte naam, Nick Rotteveel. Dat vind ik wel bijzonder.

Naar welke muziek luister je zelf op dit moment?
Ik luister heel veel naar Ludivico Einaudi. Wat ik zo goed aan hem vind, is dat hij relatief makkelijke akkoordenschema’s pakt waarin hij telkens iets verandert. Zijn composities krijgen daardoor een zekere dynamiek. Ze inspireren me ook. Ik speel zijn stukken weleens na en kijk dan hoe het in elkaar zit.

Jesse Klaver of Thierry Baudet?
Ik heb me er te weinig in verdiept om er iets inhoudelijks over te zeggen, maar ik kies dan toch voor Thierry Baudet. Ik sta niet achter alles wat hij zegt, maar ik hou wel van zijn persoonlijkheid. Hij zorgt voor een frisse wind in de politiek. Hij zegt dingen die niemand anders durft te zeggen.

Met welke muzikant wil je nog weleens samenwerken?
Chris Martin van Coldplay. Toen ik mijn eerste brommer kocht, luisterde ik al naar Speed of Sound van hun album X & Y. Ze hebben zichzelf bij elk album opnieuw uitgevonden. Dat vind ik zo knap. Er zijn weinig bands die hen dat na kunnen zeggen.