Expo: Daniëlle Frenken

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 22-jarige Daniëlle Frenken uit Utrecht.

Daniëlle Frenken (Goes, 1990) studeerde in 2012 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als docent beeldende vorming en kunstenaar. Thans werkt zij op freelance basis als beeldredacteur en gastdocent en is zij geregeld in haar atelier te vinden waar ze bezig is met het maken van collages, sculpturen en aquarellen.

Over haar werk: “Ik gebruik verschillende kunstvormen om een raadselachtige, dromerige wereld te creëren. De dieren die ik maak zijn levend noch dood, maar bevinden zich in de wereld daartussen. Zoals de wetenschap zich laat lenen voor demystificatie, zo zet ik mijn werk in voor mystificatie. Voor mijn collages en sculpturen ben ik altijd op zoek naar oude (natuur)boeken, dierenbeeldjes, doosjes, bakjes, kaarsenhouders, stolpen, lijsten, plastic dieren, kitscherige beeldjes en ga zo maar door. Met de voorwerpen die ik tegen kom ga ik op zoek naar nieuwe combinaties – altijd een combinatie van cultuur en natuur, dier en industrie.”

Meer werk van Daniëlle Frenken vindt u hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s