De kunst van Erik Lumbela komt letterlijk van de straat

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 27-jarige fotograaf Erik Lumbela uit het Belgische Gent.

Erik Lumbela (Eindhoven, 1985) studeerde onder andere Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Autonome Kunst aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Op dit moment woont hij in Gent (B), waar hij Vrije Kunsten studeert aan de KASK en is hij actief als kunstenaar en fotograaf.

Over zijn werk
Erik transformeert de futiliteiten van de dag, die normaal onopvallend op de achtergrond bewegen, tot waardevolle gebeurtenissen. Dat geeft dan ook gelijk het thema van zijn werk weer: de levens die wij leiden fictionaliseren.”

Meer werk van Erik Lumbela vindt u hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s