Barbara Trienen: ‘Mijn foto’s moeten rijmen met mijn gedichten’

Elke week geven we een jonge kunstenaar de kans om zijn of haar werk te tonen aan een groot publiek. Om je een idee te geven hoe de rubriek er ongeveer uit ziet, zie je hieronder een voorbeeld.

HP/De Tijd Expo
 geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Barbara Trienen uit Goor.

Barbara Trienen (Goor, 1992) studeert Fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Op dit moment loopt ze stage bij fotografe Hanne van der Woude. Naast fotograferen heeft ze nog een andere passie: dichten. De selectie onderaan deze pagina is afkomstig uit een nog naamloos project, waarbij Trienen beelden zoekt (en schiet) bij de gedichten die ze heeft geschreven. Of, poëtischer gezegd: na de poëzie komt het poë-zien.

Over haar werk
‘Gevoel speelt een belangrijke rol in mijn werk. In mijn gedichten komen vaak thema’s als verlangen, verdriet en intimiteit aan bod. Soms zijn het ook vluchtige momenten die ik in woorden probeer vast te leggen. Als ik ga fotograferen, probeer ik er eerst achter te komen waar mijn gedicht nou werkelijk over gaat. Vanuit daar ga ik te werk met mijn camera. Ik probeer deze emoties of gevoelens weer te geven in een beeld. Als de foto rijmt met mijn gevoel ben ik pas tevreden.’

‘Mijn inspiratie komt voort uit emoties. Niet alleen van mij, maar ook van andere mensen. Vaak als ik ga schrijven, komen de woorden pas ’s nachts als ik niet kan slapen. De nacht staat voor mij symbool als inspiratiebron. Dan schrijf ik het liefst.’

Meer werk van Barbara Trienen vindt u hier.

BTR_04072013_01BTR_04072013_02BTR_04072013_03BTR_04072013_04BTR_04072013_06BTR_04072013_07BTR_04072013_10BTR_04242014_05BTR_05272014_08BTR_11232011_09

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s