Interview in De Gelderlander

In De Gelderlander van vrijdag 15 mei 2015 staat een interview met Nick Muller, naar aanleiding van het verschijnen van de bloemlezing Gedichten die mannen aan het huilen maken.

Quote: “De lijst met namen is indrukwekkend. Herman Brusselmans, Jeroen Krabbé, Willem Nijholt en Dries van Agt. Het is slechts een greep. Het was niet altijd makkelijk om mannen te overtuigen om mee te doen. Muller: „Oud-premier Dries van Agt hield in eerste instantie de boot af. Maar toen hij hoorde dat ook oud-collega’s als Willem Aantjes en Ed van Thijn een bijdrage hadden geleverd, hapte hij toe. Ik kreeg een prachtige brief – geschreven in dat typische archaïsche taalgebruik van hem – waarin hij het gedicht Nestoriaanse kwatrijnen I van de Surinaamse dichter Hugo Pos aandraagt.”

Beloof me, kind, als ik van hier verdwijn treur niet om mij, straks bloeit weer de jasmijn en geurt de kamperfoelie. Erger zou het wezen als zij verdwenen waren, – Ik er nog zou zijn

Muller: „Van Agt schreef in zijn brief: ‘Wel gek eigenlijk dat ik u dit stuur op de dag dat ik 84 jaar oud word. Dit gedicht komt namelijk in mijn overlijdensannonce te staan’.”

Het interview (tekst: Gerco Mons) is hier te lezen. (¤)

CFBvHr6WEAAfUBX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s