Knack over Gedichten die mannen aan het huilen maken

Jean-Paul Mulders in het Vlaamse tijdschrift Knack over Gedichten die mannen aan het huilen maken:

“Gedichten die mannen aan het huilen brengen, dat schurkt zich vervaarlijk aan tegen de taboesfeer. Althans : in de klassieke opvatting, waarin mannen uit steen gehouwen monolieten zijn zonder hersens of gevoelens. Maar de bijdetijdse man durft ervoor uit te komen dat hij door woorden ontroerd kan worden. Zo ontstond Gedichten die mannen aan het huilen maken (Prometheus, 17,50 euro), een fijn boekwerkje waarin vierenzestig ‘vooraanstaande’ kerels van uiteenlopend pluimage (schrijvers en politici, rappers en wetenschappers) een gedicht becommentariëren dat hen danig heeft bewogen.”

Het artikel is hier te lezen. (¤)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s