Scoop: Typhoon komt met nieuwe plaat én theatertour

Rapper Typhoon komt binnenkort met een nieuwe plaat: Moro Lobi. Ook gaat hij volgend jaar de theaters in met zijn eigen theatertour. Dat zegt hij in een interview in het zomernummer van HP/De Tijd, dat vanaf morgen in de schappen ligt.

De nieuwe EP (want dat is het, het zal geen album worden) zou eigenlijk deze zomer al verschijnen, maar het eclatante succes van zijn album Lobi da Basi en de zegetocht die daarop volgde zorgde voor vertraging. “Het verhaal van Lobi da Basi is nog niet klaar”, zegt Typhoon veelbelovend. Over de nieuwe muziek wil hij nog niet veel kwijt omdat het nogwork in progress is, maar wel geeft hij van één nummer vast de titel prijs. “Het nummer ‘Zolen boven m’n kruin’ is geïnspireerd op een schilderij dat Marit Otto (kunstenares uit Zwolle – red.) ooit maakte. Het is een schilderij waarop je de onderkant van schoenzolen ziet. Dat beeld raakte me meteen: dat was zo herkenbaar voor de situatie waar ik lange tijd in heb gezeten, dat gevoel van onderdrukking… Dat je jarenlang tegen een glazen plafond aan kijkt, ziet waar je heen wilt, maar er niet bij kunt en letterlijk de zolen van de mensen die boven je staan ziet. Jammer genoeg had Marit het schilderij al met iemand geruild voordat ik ‘m kon kopen, want ik had ‘m heel graag thuis aan de muur willen hangen.”

NAP2008

Theatertour
Verder zegt Typhoon dat hij volgend jaar het land door wil met zijn eigen theatertour. Concrete plannen daarvoor zijn er nog niet, maar dat hij het theater in gaat staat vast. “Theater is heel intiem: je kunt je niet verschuilen achter het bombastische van een concert. Je kunt jezelf niet ontzien. Je staat daar gewoon naakt op een podium. Juist omdat het spelen in zo’n zaal zo oncomfortabel is, zie ik het als een grote uitdaging.” (via)

Het gehele interview van Nick Muller met Typhoon staat in het zomernummer van HP/De Tijd, dat vanaf dinsdag 30 juni in de schappen ligt. Lees hem hier digitaal, of sluit hier een voordelig (proef)abonnement af.

Lees ook:
Typhoon bij GIEL! over zijn nieuwe plaat (3FM, 30 juni 2015)
Typhoon komt met nieuwe plaat (AD, 29 juni 2015)
Typhoon komt met nieuwe EP en theatertour (3voor12, 29 juni 2015)
Typhoon komt met nieuwe plaat Moro Lobi (Nu.nl, 29 juni 2015)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s