Expo: de surrealistische, Escheriaanse wereld van Redmer Hoekstra

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Redmer Hoekstra uit Deventer.

Redmer Hoekstra (1982) studeerde in 2009 af aan Kunstacademie CABK (tegenwoordig: ArtEZ) in Zwolle. Sedertdien werkt hij als beeldend kunstenaar en illustrator.

Over zijn werk
“Ik heb altijd van vervreemding en fantaseren gehouden, dagdromen. Als kind had ik allemaal theorieën over hoe de wereld in elkaar zat en dit wist ik op de academie te herontdekken en in mijn tekenen te verwerken. De werking van dingen is een fascinatie van mij en in veel tekeningen vind je dit terug. Doordat ik bijvoorbeeld  apparaten en voorwerpen ‘openwerk’ en dan vrijelijk invul wat er zich binnenin bevindt. Hierdoor krijgteen onderwerp vaak een volledig ander gevoel of betekenis.

“Ik associeer op vorm, betekenis en werking en daarbij ontstaan nieuwe combinaties. Vaak verrassend, vreemd en grappig maar ook met een vreemd soort logica, in een fantastische en surreële wereld. Veel inspiratie vind ik in de trein of onderweg, waar mijn geest over en door het landschap zweeft en nieuwe verbindingen legt tussen dingen die ik zie en vind. Een filosofische kijk op de wereld en mezelf. Wie ben ik?  Wat is mijn werkelijkheid en in hoeverre bepaal ik zelf hoe deze er uit ziet? Het is daarom belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt.”

Meer werk van Redmer Hoekstra vindt u hier.

123456789101112

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s