Een potje janken met Nick Muller

Interview met Nick Muller, op 18 december 2015 verschenen op de website Nieuws.nl.

Uit het interview:

“Mannen zijn over het algemeen niet zulke huilebalken; het is niet stoer en het beschadigt hun imago. Onzin, volgens Nick: ‘’Sterke mannen zoals Barack Obama of onze eigen Frans Timmermans hebben steeds minder moeite hun emoties tonen. En dat is ook goed; waarom zou je als man niet mogen huilen?”.

(-)

Een tijd geleden opperde Nick een nieuwe editie van ‘Poëzie in Carré’ te organiseren. Hij vertelt: ‘’Ik schreef dit artikel, mailde wat rond met mensen die me eventueel zouden kunnen helpen, maar uiteindelijk bleek het teveel moeite om iets te regelen. Totdat ik van een kennis hoorde dat ze nu toch bezig zijn met een Poëzie in Carré 2016. Carré wil dit zelf gaan organiseren, maar ze hebben het nog niet helemaal rond. Ik ben benieuwd of het ze gaat lukken. En het zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn als een programma als De Wereld Draait Door hier ook een steentje aan bijdraagt. Dat is dé manier om een nieuwe generatie dichters in het zadel te hijsen. En dat is nodig.”

Nick Muller interview Nieuws.nl gedichten die mannen aan het huilen maken poezie in carré

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s