De smaak van… Timur Perlin

Timur Perlin (44) presenteert maandag t/m donderdag van 12:00 tot 14:00 uur de lunchshow Timur op 3FM.

Verschenen in het juninummer van Playboy. (2020)

Sushi of stamppot?
Sushi, want ik ben gek op rijst. Niet eens zozeer op die rauwe vis.

Jesse Klaver of Thierry Baudet?
Politiek gezien heb ik met allebei niets, maar als je puur naar uiterlijk kijkt dan zou ik wel in bed willen liggen met Thierry Baudet.

Rámon Verkoeijen of Mark van der Molen?
Rámon was mijn sidekick, terwijl ik bij Mark zijnsidekick was. Het is soms lekker om achter het stuur te zitten en soms lekker om bijrijder te zijn. Dat is dus niet met elkaar te vergelijken.

Beyoncé of Lady Gaga?
Beyoncé maakt betere muziek en straalt erotiek uit, Lady Gaga is gewoon je gekke tante op een feestje.

Wat is de beste plaat van de afgelopen tijd?
Ik zou zeggen Deal wiv it van Mura Masa en Slowthai. Daar klinkt lekker veel agressie uit, daar hou ik van, maar het is ook heel ritmisch, heel dansbaar. Misschien is het die tegenstelling die deze plaat zo goed maakt.

Naar welke artiest luister je nu zelf het meest?
Paul Simon is mijn all time favorite. Gracelandvind ik het mooiste album wat ooit is gemaakt.

Welke plaat weiger je te draaien in je radioprogramma?
Ik had altijd een hele erge hekel aan Level42, maar daar ben ik wel een beetje overheen.Waar ik wel heel slecht tegen kan, zijn mannen die zingen over een onbeantwoorde liefde en dat heel zeurderig inzetten. Before you go van Lewis Capaldi, bijvoorbeeld. Als je dan een moeilijk onderwerp pakt, probeer er dan op z’n minst een grap over te maken en het niet zwaarder te maken dan het al is.

Met welke bekende man of vrouw zou je weleens een beschuitje willen eten?
Ik ben zelf altijd heel erg gecharmeerd van Kirsten Dunst, dat vind ik een hele mooie en interessante vrouw. Ze is een beetje girl next dooren toch heeft ze ook iets mysterieus, iets waar je geen vat op kunt krijgen.

Wat is je guilty pleasure?
Marco Borsato is mijn guilty pleasure. Mensen doen er altijd heel stom over, maar bij een nummer als Hoe Het Danstmoet ik altijd een traan laten, al komt dat misschien ook omdat ik zelf net in zo’n relatie ben geweest.

Drank of drugs?
Drank. Ik gebruik de laatste jaren heel weinig drugs. Ik durf dat ook niet meer zo goed. Dat vind ik wel jammer, ik zou nog wel een keer heel hard willen gaan. Na mijn dertigste, nadat ik een kind had gekregen, denk je: ik wil geen Suicide Tuesdayterwijl je verantwoordelijk bent voor je kind.

Wat is het duurste kledingstuk dat je bezit?
Ik heb een pak van Dries van Noten. Het was een mooi grijs pak van zo’n duizend euro, maar ik ben wat dunner geworden, dus ik pas het niet meer.

Wat is de mooiste auto die je kent?
Ik heb nu een witte Nissan Juke. Die was tweedehands tienduizend euro en dat is ook alles wat ik voor een auto neer wil leggen. Heel veel mensen vinden dat een lelijke auto, maar ik vind het een mooie auto. Het moet dan wel precies de uitvoering zijn die ik heb: een witte met een spoiler en zwarte velgen en blauwe xenonlampen.

Wat is het mooiste horloge dat je kent?
Als kind had ik een skillontwikkeld waardoor ik op een dag zeven horloges kon grijpen op de kermis, maar ik heb niet zoveel met accessoires. Ik kijk de tijd gewoon heel saai op m’n telefoon.

Wat is je grootste miskoop?
Ik heb van die zwarte strandschoentjes gekocht van Pantanetti. €364,00. Ik heb ze een keer aangehad, maar ze stonden me niet. Ik denk dat ze iemand anders heel mooi staan. Dus als iemand dit leest en die wil ze hebben: je mag ze gratis op komen halen.

Wat is jouw ultieme film- of serietip?
Fleabag. Dat gaat over een vrijgezelle vrouw in Londen die een wat donkere, sarcastische persoonlijkheid heeft. Het gaat in het begin heel erg over haar seksleven en over de mannen die met haar naar bed willen. Er is bijvoorbeeld een man die heel blij is dat hij met haar naar bed mag, want zij is de eerste vrouw die zich in haar kont laat neuken. Terwijl ze in haar komt wordt geneukt, praat ze in de camera: ‘Ach ja, laat hem maar even, als hij hier gelukkig van wordt…’

Wat is het grootste misverstand dat over jou bestaat?
Dat ik hetero ben. Ik heb natuurlijk lange tijd een vriendin gehad en een kind, maar ik heb nu een vriend. Ik zit erg in de B-categorie van LHBGT+.

Heb je spijt van iets wat je op de radio hebt gezegd?
Binnenshuis vloek ik veel, maar dat probeer ik op de radio zo min mogelijk te doen. Er zijn toch best veel mensen die daar aanstoot aan nemen. Ik heb op zondagochtend weleens flink gevloekt op de radio en daar heb ik wel een beetje spijt van.

Welk drankje drink je het liefst?
Rode wijn of oudhollands bier. Ik ben niet van al die hippe lokale biertjes.