De smaak van… Lars Veldwijk

Lars Veldwijk (28) is voetballer bij Jeonbuk Hyundai Motors in Zuid- Korea. Hij heeft twee kinderen, waaronder een dochter met influencer Monica Geuze.

Verschenen in het julinummer van Playboy. (2020)

Sushi of stamppot?
Sushi. Hier in Zuid-Korea is de sushi alleen wel anders dan je gewend bent in Nederland. Je hebt hier geen California rolls en Tempura, maar heel veel rauwe vis en sashimi.

FC Utrecht of Sparta Rotterdam?
Dat is een gemene vraag. FC Utrecht is de club waar ik ben begonnen en waar ik dus heel veel aan te danken heb, maar ik heb er uiteindelijk maar vijf wedstrijden in het eerste gespeeld. Sparta heeft me de kans gegeven om daar te komen spelen na een moeilijk jaar bij FC Groningen. Sparta maakte mij aanvoerder, we promoveerden in dat jaar, dus dan kies ik toch voor Sparta.

Messi of Ronaldo?
Messi bewonder ik om zijn stijl en zijn talent, maar ik heb denk ik nog meer bewondering voor Ronaldo. Hij is zo gedisciplineerd en heeft zo hard getraind om te komen waar hij nu is… Daar heb ik respect voor.

Nederland of Zuid-Korea?
Nederland. Het is heel gek: mijn moeder heeft laatste een pakketje opgestuurd met kaas, stroopwafels en drop. In Nederland at ik bijna nooit stroopwafels en drop, maar toch zijn dat wel de dingen die je gaat missen als je lang in het buitenland bent.

Wie is je favoriete acteur?
De professor in La Casa de Papel vind ik geniaal, net als die blonde hoofdpersoon in Sons of Anarchy.

Wat mis je het meest aan Nederland?
Mijn kinderen. Ik heb ze door het coronavirus nu drie maanden niet gezien. Het probleem is: er gaan nog wel wat vluchten, maar de maatregelen zijn hier heel streng. Een van de maatregelen is dat je twee weken in quarantaine moet zodra je het land binnen komt. Je krijgt zelfs een gps-systeem waarmee ze je in de gaten houden. Het is dus niet mogelijk om een paar dagen naar Nederland te gaan, omdat ik dan twee weken in quarantaine zou moeten, en ik wil het mijn kinderen ook niet aandoen om eerst twee weken ergens in Zuid-Korea binnen te zitten voordat ik ze mag zien.

In welke auto rijd je?
In Zuid-Korea rijd in een Hyundai Sante Fe. In Nederland rijd ik een Mercedes A-klasse.

Wat is de dikte auto?
De Rolls Royce Cullinan. Ik vind hem niet eens heel mooi, maar deze SUV is echt asociaal groot en met ruim vier ton ook een van de duurste auto’s die je kunt kopen.

Wat is het dikste horloge?
Rolex. Ik had er meerdere, maar ik heb op dit moment alleen een Datejust.

Welk geurtje draag je?
Dat wisselt nog weleens, maar Tom Ford Neroli Portofino is mijn favoriet.

Naar welke muziek luister je het liefst?
Nu ik in het buitenland woon, lijkt het wel of ik vaker naar Nederlandse muziek luister dan ik al deed. Ik ben heel erg fan van Broederliefde, ik ken ze ook persoonlijk, maar hun muziek luister ik denk ik het meest.

Wie is de mooiste bekende vrouw in Nederland?
Oeh. Dan ga ik toch voor Yolanthe, denk ik.

Wie is de meest sexy vrouw van de wereld?
Khloé van The Kardashians. Ze zijn natuurlijk allemaal mooi, maar ik vind haar ook nog eens onwijs grappig.

Wat is het duurste kledingstuk dat je bezit?
Ik denk een jas van Louis Vuitton van 2500 euro.

Waar kun je niet zonder?
Buiten mijn telefoon is mijn Playstation mijn grootste vriend. Ik vind het belangrijk om in contact te blijven met mijn familie en vrienden in Nederland. Ik hou absoluut niet van voetbalspelletjes, maar ik speel bijna dagelijks Call of Duty.

Hoeveel verdien je?
Ik ga geen bedragen noemen, maar ik heb nooit ontkend dat de overstap naar Zuid-Korea ook met geld te maken heeft. Wat ik hier verdien, verdien je in Nederland alleen bij Ajax of PSV.

Met hoeveel vrouwen heb je het bed gedeeld?
Ik ben nu voor het eerst langere tijd vrijgezel. Ik heb vanaf mijn zeventiende twee lange relaties gehad: een van zeven jaar en een van drie jaar. Daartussen ben ik ook wel vrijgezel geweest, vandaar dat het er niet twee zijn, maar het zijn er ook niet veel. Ik ben niet iemand die het bijhoudt, maar meer dan twintig zullen het er niet zijn.

Waar schaam je je voor?
Als ik de tijd terug kon draaien dan had ik sommige dingen wel anders gedaan. Ik ben heel blij met mijn kinderen, maar ik heb ze natuurlijk wel bij twee verschillende vrouwen. Dat is niet iets waar ik trots op ben. Ik ben zelf opgegroeid met gescheiden ouders en ik had dat zelf graag anders gedaan. Daar schaam ik me wel een beetje voor.

Drank of drugs?
Drank. Ik heb op mijn zestiende weleens geblowd, maar toen was ik amateurvoetballer en speelde ik nog niet bij een profclub. Andere drugs heb ik nooit geprobeerd. Ook nooit interesse in gehad.

Welk drankje drink je het liefst?
Bacardi Cola Zero. 

Wat is het grootste misverstand dat over je bestaat?
Mensen hebben volgens mij het idee dat ik arrogant ben en zijn soms een beetje bang voor, misschien omdat ik bijna twee meter lang ben en tatoeages heb op zichtbare plekken. Als ze mij leren kennen zeggen ze altijd dat ik een hele lieve, rustige en zachte jongen ben.

Hoe bevalt het vrijgezellenbestaan?
Dat is natuurlijk niet altijd makkelijk als je aan de andere kant van de wereld zit, zeker nu niet met corona. Ik zou alleen ook nog geen relatie willen. Ik wil eerst op mezelf focussen en zelf gelukkig worden voordat ik me weer openstel voor daten.

Wat doe je over vijf jaar?
Ik hoop dan nog te voetballen, wel weer in Nederland. Ik hoop nog twee of drie jaar in het buitenland te zitten om vervolgens mijn carrière af te sluiten bij een Nederlandse club. Samen met mijn beste vriend heb ik een half jaar geleden een tattooshop geopend in Amsterdam: Legend Tattoo Shop. Misschien dat we dat tegen die tijd ook uit kunnen breiden naar meerdere vestigingen.