De smaak van… Tony Junior

Tony Junior (30) is dj. Dit najaar hoopt hij weer te kunnen draaien en ondertussen werkt hij aan nieuwe muziek.

Sushi of stamppot?
Wauw, nu noem je net twee gerechten die ik het allerlekkerste vind. Even denken. Ik kies dan toch voor sushi, maar dan wel voor de sushi in Tokyo. De beste sushi in Nederland komt niet in de buurt van middelmatige sushi in Tokyo. De vis is daar zo vers: die wordt zo uit de zee op je bord gegooid.

Drummer of DJ?
Mijn hart zal altijd bij drummen liggen, ik heb tien jaar in een band gezeten, maar mijn leven heeft zo’n toffe wending gekregen door het dj’en, dat ik toch daarvoor kies.

YouTube of Instagram?
Ik heb sociale media omdat ik een artiest ben, anders had ik het waarschijnlijk niet gehad. De meeste tijd spendeer ik op Instagram, al vind ik Youtube vaak wel een stuk interessanter om te kijken, bijvoorbeeld om tutorials of whatever te checken.

Amsterdam of Utrecht?
Utrecht!!!!!

Get Down (met Tiësto) of 7 Maanden (met Maan)?
Oeh, dat is een gemene vraag. Ik kies dan toch voor Get Down, omdat dat een plaat is die heel belangrijk is geweest voor mijn carrière. Het was ook heel tof om samen te werken met Tiësto. 7 Maanden zie ik toch meer als een muzikaal uitstapje, maar dat nummer heeft natuurlijk wel een grote emotionele lading, omdat ik ‘m samen met Maan (zijn toenmalige vriendin, red.) heb gemaakt.

Wat is de dikste auto?
Mijn vader (Toni Peroni, voormalig drummer van Het Goede Doel, red.) had vroeger zes Amerikanen voor de deur staan, dus ik heb altijd wel een zwak gehad voor oude Amerikaanse wagens. Ik rijd nu in een Audi A8 Limousine, net als mijn scooter helemaal in luipaardprint, maar ik zou later wel een oude, turquoise Ford Mustang willen rijden.

Wat is de dikste motor?
Ik heb vorige week mijn motorrijbewijs gehaald en ik heb eergisteren mijn eerste motor gekocht: een zwarte Harley-Davidson Dyna Wide Glide, helemaal in club style. Sommige modellen lijken best klein met mij erop, ik ben 1 meter 93, maar ik heb er nu een gevonden die helemaal bij me past.

Wat is het duurste kledingstuk dat je bezit?
Ik ben altijd fan van tweedehandswinkeltjes zoals The Episode en Vintage Island in Utrecht, maar heel af en toe koop ik ook een duur designersitem. Ik heb een jaar geleden een Balmain-jas gekocht van vier ruggen. Daar heb ik nog elke dag spijt van. Ik heb de jas maar één keer gedragen.

Naar welke artiest luister je op dit moment het meest?
Ik luister op dit moment best veel naar Nederlandstalig: Ramses Shaffy, Frans Halsema en Bløf, bijvoorbeeld. Hans Teeuwen zijn muziek vind ik ook heel erg vet.

Met welke artiest zou je nog weleens samen willen werken?
Ja, dat zijn er wel een paar. Als ik naar mijn scene kijk, dan zou ik wel een nummer willen maken met Calvin Harris. En als ik all-time zou kijken en hij zou nog leven, dan kies ik voor Johnny Cash.

Met welke celebrity zou je weleens een beschuitje willen eten?
Ik weet niet waarom, maar ik heb altijd een zwak gehad voor Jennifer Hoffman. Ik vind haar heel altijd heel leuk en lief overkomen, hoe ze eruitziet en hoe ze praat. Ik vind haar wel aantrekkelijk.

Wat is de vreemdste roddel die je over jezelf hebt gehoord?
Ha, dat is een goeie. Ik las laatst op een heel groot platform over housemuziek, ik geloof een online platform in Myanmar, dat ik heel lang actief ben geweest in de porno-industrie. Dat vond ik echt extreem grappig. Hoe komen ze erbij?

Welke game speel je het liefst?
Apex Legends en DayZ.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Dat was een half jaar geleden, toen mijn verkering over ging. De dag dat we (Tony en Maan, red.) uit elkaar gingen, hebben we de hele dag zitten janken. Dat was een heel mooi, heftig en emotioneel moment. De volgende dag dacht ik: oké, nu moet ik verder, en heb gewoon mijn leven weer opgepakt. De mensen om mij heen noemen me weleens een robot, maar ik ben niet gevoelloos; ik ben gewoon best een geoliede machine geworden in het verwerken van heart breaks. Het is voor mij gewoon zwart of wit: als het uit is moet je je verantwoordelijkheid nemen en verder gaan met je eigen leven.  

Drank of drugs?
Drank. Ik drink graag een flesje Heineken of een wodka Red Bull als ik draai, maar verder drink ik eigenlijk niet. Drugs heb ik nog nooit gedaan. Iedereen denkt altijd dat ik een stevige gebruiker ben, maar ik heb letterlijk nog nooit drugs gebruikt. Ik heb een keer een hijs van een joint gehad toen ik zestien was, en dat was zo fantastisch dat ik er meteen mee ben gestopt. Ik ben opgegroeid tussen de rockers en de punkers en de motorclubs en ik heb gezien wat drugs met je kunnen doen. Ik wil gewoon heel duidelijk niet weten wat ik mis.

Waar ging je laatste droom over?
Mijn hoofd liep de afgelopen dagen over van motors en motorrijden. Ik droomde eergisteren dat ik mijn motorrijbewijs had gehaald en dat ik een Harley ging kopen, en toen ik wakker werd ging ik ook echt een Harley kopen.

Met hoeveel vrouwen heb je het bed gedeeld?
Tussen de 35 en 350.

Wat doe je over tien jaar?
Ik hoop dat ik over tien jaar nog steeds muziek maak, dat ik nog steeds shows doe in mijn eigen tempo, dus dat ik alleen de toffe dingen eruit pik, dat ik een leuk vrijstaand huis heb in de buurt van Utrecht, dat ik een vrouw heb waar ik de rest van mijn leven mee samen zal blijven en dat er een paar kleine Tony’s rondrennen in de tuin.