Expo: Het Donker Collective

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: het vierkoppige Donker Collective uit Leiden.

Het Donker Collective is een kunstenaarsgroep bestaande uit vier twintigers: de broers Fela, Dali en Tun Donker en hun jeugdvriend Fouad Dchiri. De mannen zijn zes jaar geleden, allen zonder kunstopleiding, begonnen met schilderen en reizen sindsdien gezamenlijk de wereld rond. Inmiddels zijn ze weer terug op vaderlandse bodem en verdienen ze hun geld door onder meer (naakt)modellen te schilderen op festivals en feesten.

Over hun werk
“Zoals gezegd: we reizen veel. Naar Kenia, Cambodja en Australië bijvoorbeeld. Tijdens deze reizen proberen we zoveel mogelijk tussen de locals te leven, om op die manier al schilderende een dagboek bij te houden van onze trip en de ware verhalen van de inwoners vast te leggen. We willen tot de essentie komen.”

“We werken met z’n vieren tegelijkertijd aan het doek. Het is letterlijk action painting: als iemand iets niet mooi vindt van de ander, schilder je daar gewoon overheen. Als je echt vindt dat iets moet blijven staan dan zeg je dat van tevoren, en dan hou je je daar ook aan. Op deze manier krijg je het beste resultaat.”

Meer werk van het kunstenaarscollectief vindt u hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s