Stanleymes en tape zijn het weefgetouw van Jacky Hijstek

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 25-jarige Jacky Hijstek uit Rotterdam.

Jacky Hijstek (Rotterdam, 1987) studeerde Autonoom Beeldende Kunsten aan zowel de Willem de Kooning Academie in Rotterdam als aan het Alberta College of Art + Design in Calgary, Canada. Ze rondde deze studie vorig jaar in Rotterdam af. Na een aantal groepsexposities en publicaties is nu haar eerste solo-expositie te bewonderen: Solitude Is Bliss.

Over haar werk:
Het werk van Jacky focust zich op gefotografeerde portretten; zelf geschoten, maar veelal ook gevonden materiaal. Ze bewerkt deze door een portret uit papier te snijden en letterlijk te verweven met een andere afdruk van het portret. Zo kan ze een extra laag aanbrengen in de foto’s waardoor er een vervreemdend effect aan het kunstwerk wordt toegevoegd. Weven met papier, zoals ze het zelf noemt.

Meer werk van Jacky Hijstek en een overzicht van haar tentoonstellingen vindt u hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s