Cecilia Rebergen houdt van de falende mens

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 22-jarige Cecilia Rebergen uit Utrecht.

Cecilia Rebergen (Utrecht, 1991) studeerde van 2009 tot 2013 Fine Art and Design in Education aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vanaf zaterdag 30 november is haar werk, net als dat van eerdere exposanten, te zien op de expositie CC: Casco Concreet in Utrecht.

Over haar werk
“Diverse ontwikkelingen in de technologie (steeds hogere gebouwen, steeds snellere vliegtuigen) geven ons het gevoel alsof de wereld maakbaar is en de mens onoverwinnelijk. Het falen van deze symbolen van onoverwinnelijkheid vind ik fascinerend. Ze blijken toch breekbaar te zijn, en slaan daardoor een gat in de fundamenten waar veel mensen onvoorwaardelijk in geloven. Aan de andere kant opent het afbreken van die symbolen, letterlijk en figuurlijk, plekken voor andere vormen van vooruitgang en optimisme. Op deze manier heeft mijn werk een actueel karakter: in afbraak en opbouw zie ik een metafoor voor de wereld van nu.”

Meer werk van Cecilia Rebergen vindt u hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

picture me falling detail

picture me falling installatie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s