Vera Cornel: ‘Ik leef in mijn eigen bubbel’

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 20-jarige Vera Cornel uit Rotterdam.

Vera Cornel (1993) studeerde vorig jaar af aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam, afstudeerrichting Fotografie. Cornel woont in Rotterdam en werkt sinds kort als freelance fotograaf.

Over haar werk
“In mijn werk laat ik mijn gevoel spreken. Ik kan namelijk geen beelden maken waar ik niets bij voel. In het dagelijks leven heb ik relatief veel moeite om mijn gevoelens te uiten, maar via beeld lukt dat gek genoeg wel. Wanneer ik iemand portretteer praat ik eerst een poos met hem of haar, pas dan kan ik aan de slag. Ik moet eerst weten wat voor een soort persoon het is voordat ik hem of haar op de foto zet. Inspiratiebronnen heb ik niet echt. Ja, mijn opa. Door hem ben ik gaan fotograferen. Ik volg geen nieuws, lees geen blogs en zoek ook niet bewust naar het werk van andere fotografen. Ik leef in mijn eigen bubbel waarin alles mag en kan.”

Meer werk van Vera Cornel vindt u hier.

SONY DSC

Waterman

Ingred

SONY DSC

Grafisch

SONY DSC

VC michelle VCornel(c) copy

VC vcornel zelfportret_MG_3564

VC mark minkman _MG_4049 copy copy

VC VCornel(c) _MG_2942 copy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s