Zachte winter inspireert The Garlic Myth tot het maken van een serie winterdieren

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: The Garlic Myth uit Utrecht.

The Garlic Myth (pseudoniem van Daniël Roozendaal, 1984) studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, in de richting illustratie. Sedertdien maakt hij jaarlijks talloze tekeningen en schilderijen. (Hieronder vindt u, zoals u van ons gewend bent, een beknopt overzicht van zijn kunnen.)

Over zijn werk
“Het vertrekpunt in mijn werk is altijd analoog. Allereerst maak ik gedetailleerde potloodtekeningen over gekleurde verf- of stiftvlakken heen. Dat zijn meestalportretten. Deze tekeningen digitaliseer ik en bewerk ik met Photoshop. Wat ik dan exact doe? Dat kan van alles zijn: ik voeg dingen toe, bewerk kleuren en knip en plak net zo lang tot het naar mijn zin is. De basis van mijn kunst bestaat kortom uit handwerk, de digitale nabewerking vormt de rest.”

Door het uitblijven van sneeuw en vorst kwam hij op het idee voor zijn serie Winter Animals: “Ik vind het fijn als het ’s winters goed koud is, zodat je extra blij bent als het weer voorjaar en zomer wordt. Aangezien de winter nog niet aanwezig is, terwijl ik me herinner dat dat vroeger rond deze tijd wel zo was, heb ik, misschien wel uit een soort nostalgisch verlangen, deze serie gemaakt.”

Meer werk van The Garlic Myth vindt u hier.

G. Armstronger

G. christmashomies

G. madiba

G. passingthrough

G. poolvos

G. husky

G. RTL4

G. RTL4a

G. sharky

G. sneeuwluipaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s