Inèz van Dillen, het kwetsbare individu

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 51-jarige Inèz van Dillen uit Den Haag.

Inèz van Dillen (Den Bosch, 1962) studeerde vorig jaar af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, nadat ze haar studie na een ziekbed van ruim twintig jaar weer had hervat. Van 15 februari tot 13 april 2014 wordt haar werk tentoongesteld in Galerie de Queeste in Heerde.

Over haar werk
“Mijn etsen en tekeningen bestaan uit zeer fijne lijnen die ledematen en figuren vormen – maar waarvan de anatomie verwrongen en geschonden is. Deze figuren situeren zich ergens tussen leven en dood, tussen lust en vergankelijkheid. Het gaat mij om de uitdrukking van de huid, die als een fragiel oppervlak het lichaam beschermt. Ik wil in mijn werk mijn fascinatie voor het kwetsbare individu zichtbaar maken. De spanning tussen de huid en de transparantie daarvan moet zichtbaar worden in mijn werk. Deze manier van werken, met transparante acryl, laat zien dat je de wereld niet helemaal kunt vatten. Ik laat de kijker zien dat de werkelijkheid niet volledig te naderen is, dat er altijd iets ontbreekt, en in dat ontbrekende stuk mag de kijker zijn verbeelding loslaten en betekenissen genereren.”

Meer werk van Inèz van Dillen vindt u hier.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

inez van dillen,Venster naar herinnering, droge naald in gegoten acryl, ...

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s