Settia Tin is altijd op zoek naar ‘de naakte mens’

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Settia Tin uit Den Haag.

Settia Tin (Roosendaal, 1991) studeert Fotografie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze hoopt volgend jaar januari af te studeren en daarna aan het werk te kunnen als portretfotografe.

Over haar werk
“Kenmerkend voor de uitstraling van mijn werk vind ik de verstilling en de sereniteit.
In mijn werk toon ik het liefst de verborgen kant van een persoon, een kant die liever niet getoond wordt. De kwetsbaarheid. Dit kan te maken hebben met het uiterlijk of het innerlijk: ouderdomsverschijnselen, of een man die een traan laat. Het interesseert mij wat er achter een persoon schuilt, en toon liever de andere kant dan wat wij gewend zijn om te zien – het liefst zonder dit in scène te zetten. Ik creëer de situatie natuurlijk wel door middel van de setting en mijn rol als fotografe, maar ik fotografeer enkel wat daaruit ontstaat. Ik laat het liever aan toeval over.”

“De werkwijze van de Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra zie ik als een mooi voorbeeld. Voor haar is het vastleggen van de eigenheid, van een mens zonder masker, de ideale portretfoto. Zij ensceneert weinig en laat het veel afhangen aan toeval, al hoewel het moment hier wel een grote rol in speelt. Door bijvoorbeeld net bevallen moeders te fotograferen of de stierenvechters na hun wedstrijd, zoekt ze wel naar een echtheid van deze mensen. Voor mij is zij daarom zeker inspirerend.”

Meer werk van Settia Tin vindt u hier.

foto_01foto_02foto_03foto_04foto_05foto_06foto_07foto_08foto_09foto_010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s