Het werk van Carlijn Jacobs: vreemde snoepgoedesthetiek

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Carlijn Jacobs uit Amsterdam.

Carlijn Jacobs (Sambeek, 1991) studeerde in 2014 cum laude af aan de opleiding Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning Academie in Den Haag. Op 21 januari werkt ze mee aan de allerkortste tentoonstelling ooit: Generation 2015. Slechts drie uur lang, van 18:00 uur tot 21:00 uur, wordt werk van haar en andere kunstenaars tentoongesteld aan de Looiersgracht 60 in Amsterdam.

Over haar werk
“Mijn werk heeft een duidelijke rode draad, of liever: een roze draad. Wat die roze draad is? De een noemt het camp, de ander noemt het vreemde snoepgoedesthetiek. Feit is dat mijn werk makkelijk te herkennen is door mijn kleurgebruik, mijn composities en de bijzondere styling van de modellen. Ik weet heel goed wat ik wil laten zien, soms al maanden of jaren voordat ik de foto maak. Ik werk dat idee pas uit als ik er een goed visueel beeld bij heb en de juiste middelen heb om het beeld dat ik in mijn hoofd heb zitten op beeld vast te leggen. Het bewust gebruik maken van wat niet cultureel verantwoord is (stilistische imperfecties, overdaad, geliktheid en glans) is iets wat ik (on)bewust meeneem in mijn werk. Ik negeer de definities van wat mooi is en lelijk. Ook vind ik het belangrijk dat ik mijn beelden kan idealiseren; ik vind het prachtig dat ik met behulp van Photoshop de overdaad nog beter kan accentueren. De esthetiek van mijn werk vind ik dan ook belangrijker dan de moraal ervan.”

Meer werk van Carlijn Jacobs vindt u hier.

CARLIJNJACOBSCARLIJNJACOBS1CARLIJNJACOBS2CARLIJNJACOBS3CARLIJNJACOBS4CARLIJNJACOBS5CARLIJNJACOBS6CARLIJNJACOBS7CARLIJNJACOBS9ACARLIJNJACOBS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s