Het dagelijks leven van een kluizenaar – Rogier van ’t Slot

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Rogier van ’t Slot uit Amsterdam.

Rogier van ’t Slot (Zuidelijke IJsselmeerpolder, 1973) studeert dit jaar af aan de Fotoacademie in Amsterdam. Vanaf vrijdag 29 mei is zijn werk te zien op de eindexamenexpositie van de Fotoacademie Amsterdam.

Over zijn werk
“Mijn werk ontstaat uit een belangstelling voor de maatschappelijke spanning tussen orde en wanorde, tussen geoorloofd en ongeoorloofd en tussen binnen en buiten de lijnen. De rode draad in daarin is de persoon, de persoonlijke ruimte, het kader en de keuzes daarbinnen. Ik speel daarbij met mijn eigen worstelingen, worstelingen zoals velen die hebben. In al mijn projecten onderzoek ik mijn eigen dualiteiten door naar andere te kijken. Om deze gelaagdheid weer te geven maak ik gebruik van diverse soorten foto- en filmapparatuur, waaronder polaroid, Super8 en digitale camera.”

“De foto’s hieronder komen uit een fotoserie over Rein. Rein leeft in het verleden, hij heeft zich omringd met objecten die voor hem een bijzondere status hebben. Een herinnering aan een beter leven, een leven wat ooit is geweest. Rein was in de jaren ’80 een succesvol galeriehouder. Er waren veel feestjes, vrouwen, drank en kunst. Maar de tijd heeft niet stilgestaan. Alhoewel Rein in zijn hoofd nog steeds in die roemruchte jaren leeft, leeft zijn lichaam in het nu. Zijn lijf heeft medische hulp nodig, het huis waarin hij woont moet onderhouden worden, maar er zijn weinig mensen die dat voor hem willen doen. Rein heeft iedereen in de loop der jaren afgestoten, tolereert enkel drank en voorwerpen die hem herinneren aan vroeger. Ik vind het dan ook bijzonder dat hij mij met m’n camera wel heeft toegelaten in zijn leven.”

Meer werk van Rogier van ’t Slot vindt u hier.

Urogier (24)Urogier (17)Untitled (6)-2rogier (8)-20IMG_340815-68-611-6IMG_1971-2IMG_6132-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s