Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten – het boek

Samen met Aisha Scheuer, de drijvende kracht achter de razend populaire Facebookpagina Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten (diwmotz)werk ik momenteel aan de eerste twitterbloemlezing van Nederland.

Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten – Nederland in 500 en enige tweets verschijnt op 17 oktober 2017 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Uit de najaarscatalogus:

diwmotz boek aisha scheuer en nick muller nieuw amsterdam twitter tweets-page-001

NA-catalogus-N2017_DEF_LR-gesleept-1-page-001

“In Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten zijn de beste tweets uit ons taalgebied verzameld. Het is een hilarisch zelfportret van Nederland door de ogen van Nederlanders, met onderwerpen die eenieder zal herkennen.

* Ik heb net bij de IKEA ontbeten en nu heb ik een schroefje over. Wat moet ik doen?
@jsteenwelle

* Een oranje paraplu noem je gewoon een plu d’orange.
@moriesbel

* Reclamespot over de ziekte van lyme wordt waarschijnlijk een tekenfilm.
@RWLamers

Dit is zomaar een greep uit de duizenden tweets die vanuit ons land dagelijks de wereld in worden gestuurd. En daar zit veel moois tussen: de zelf- bedachte grappen, woordspelingen en aforismen zijn bij vlagen briljant. Aisha Scheuer behoedt op haar website de beste tweets voor de vergetelheid. En met succes: haar platform Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten is een begrip geworden. Maandelijks zien meer dan een miljoen mensen haar selectie van het beste van Twitter.

Aisha Scheuer (1981) richtte in 2013 de inmiddels razend populaire website Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten op. Nick Muller (1992) is freelance journalist en fanatiek twitteraar. Eerder stelde hij de poëziebloemlezing Gedichten die mannen aan het huilen maken samen.”

Zeker weten dat je een exemplaar hebt? Het boek reserveren kan hier alvast.