Frenna: ‘Michael Jackson en Lil Wayne zijn mijn muzikale helden’

Frenna (29) is rapper en zanger. Onlangs verscheen zijn nieuwe single Pop It.

Hoe ziet jouw ultieme kerstdiner eruit?

Samen met familie en de mensen van wie ik hou, gewoon in een huiselijke setting, met eten in overvloed. 

Wat hoop je dit jaar onder de kerstboom te vinden?

Een vaccin tegen corona. Corona heeft me de kans gegeven om even pauze te nemen. Het heeft me meer tijd gegeven voor mijn familie en daar ben ik eigenlijk heel blij mee, maar ik mis de stage wel. Ik mis optreden, en ik mis de crowd.

Wie zijn je muzikale helden?

Michael Jackson en Lil Wayne. Ik ben opgegroeid met hun muziek. Thriller vind ik heel speciaal. Niet alleen de track, maar ik ben ook in love met de videoclip. Het hele album was eigenlijk gewoon a piece of art. Lil Wayne had een tough jeugd, en in Tha Carter III hoor je die struggles terug. Dit album kwam uit in mijn tienerjaren en heeft heel veel invloed gehad op mij gehad.

Wat is de beste plaat van het afgelopen jaar?

Lemonade van Don Toliver & Gunna. 

Lodewijk Asscher of Mark Rutte?

Mark Rutte. Hij heeft toch best wel goed gedaan als minister-president so far.

Welke game speel je het liefst?

Strippoker, haha! 

Wat is de dikste auto?

Ik ben zelf een Mercedes-man, dus een Mercedes G-Wagon!

Wat is het dikste horloge?

Richard Mile is naar mijn mening het dikste horlogemerk. Ze zijn exclusief en het is een niet zo voor de hand liggende brand. 

Wat is het duurste kledingstuk dat je bezit?

Ehmm… Mijn Louis Vuitton-winterjas, denk ik. Een Monogram Bodyhoof Puffer Jacket. 

Wat is je grootste miskoop?

Zijn er zoveel… Hebben jullie nog even tijd? Haha. Ik zou zeggen: teveel Christian Louboutin-sneakers.

Wat is de laatste financiële uitspatting die je je hebt veroorloofd?

Ik heb net een nieuwe ketting besteld en voor mijn verjaardag heb ik mezelf getrakteerd op twee nieuwe klokjes een Rolex en een Audemars Piguet Royal Oak. Mijn sieraden haal ik bij 777 Jewellers in Londen. Dat is van een goede vriend van mij.

Stel: je huis vliegt in de fik. Wel voorwerp neem je dan als eerste mee?

Niks. Materiaal is vervangbaar. Ik vind het veel belangrijker dat mijn dierbaren veilig zijn.

Wat doe je om te ontspannen?

Lekker naar de sauna.

Wat is het mooiste plekje van Den Haag?

Scheveningen!

Hoe vaak train je per week?

Vier keer per week bij mijn personal trainer Dennis Toppin. Boksen en crossfit/fitness.

Nederland of Ghana?

Nederland én Ghana. Beide zie ik als thuis en beide zijn belangrijk voor mij.

Met welke bekende vrouw zou je weleens een beschuitje willen eten?

Kim Kardashian. Na het zien van haar sextape ben ik nieuwsgierig geworden.

Met welke overleden persoon zou je nog weleens een borrel willen drinken?

2-Pac, een van mijn muzikale helden. Ik zou hem willen vragen hoe het daadwerkelijk is gegaan met zijn dood en vriendschap met BIGI. 

Met welke artiest zou je nog weleens samen willen werken?
Drake. Ik denk dat we op muzikaal gebied een hele goede click zouden kunnen hebben.

Wat zijn je plannen voor 2021? 

Ik kijk uit naar mijn shows, eigen 777-festival en een concert in een van de dikste indoor venues. Na shows in AFAS Live en Ziggo Dome vind ik het nu tijd voor een show in Ahoy Rotterdam. Ook zit er weer heel veel nieuwe muziek aan te komen in het nieuwe jaar. Ik ben altijd in beweging!