Domien Verschuuren: ‘Ik ben niet voor een single-bestaan geboren’

Domien Verschuuren (32) is dj bij Qmusic en een van de babbelkousen van Man man man, de podcast. Playboy spreekt hem over de nieuwe mannelijkheid, inbreken bij een lokale omroep en vrijgezel zijn tijdens de lockdown: “Ik heb genoeg buddy’s om leuke dingen mee te doen.”

Verschenen in het januarinummer van Playboy. (2020)

Q1. Man man man, de podcast is de best beluisterde podcast van Nederland. Wat is het geheim van jullie succes?

Ik vind het altijd super moeilijk om zelf te zeggen wat onze podcast een succes maakt, maar ik hoor vaak van mensen dat het voelt alsof we bij hen aan de keukentafel zitten. Het is persoonlijk en intiem. Laatst kreeg ik een bericht van iemand die zei dat wij de drie vrienden zijn waarvan je niet wist dat je ze nodig had. Dat vind ik wel een heel tof compliment.

Q2. Hoe definieer jij mannelijkheid? Wat is een echte man?

Kijk, als je die vraagt stelt, kom je altijd bij de stereotypen uit: de man is iemand die het bos in gaat om hout te hakken voor het vuur en ’s avonds een kip slacht. Zulke mannen zijn wij niet. Wij vertegenwoordigen eerder de nieuwe mannelijkheid. We durven ons kwetsbaar op te stellen en praten zonder schroom over onze onzekerheden en ons liefdesleven. 

Q7. Behoor jij tot de top tien van beste radio-dj’s van Nederland?

Eeeh, nou, ik ga het gewoon zeggen: ja. God, nu heb ik het hardop gezegd. Ik zou het nooit uit mezelf zeggen, maar als jij het vraagt… Ik hoop het in ieder geval. Ik denk dat het programma dat ik maak op de zender waar ik zit een van de tien beste radioprogramma’s van Nederland is. Jeroen van Inkel zei laatst tegen jou dat hij een tijd de beste dj was van Nederland. Ik dacht: dat is nogal wat om te zeggen, maar aan de andere kant heeft hij natuurlijk groot gelijk. Hij wás de allergrootste van Nederland. Daar hoef je helemaal niet bescheiden over te zijn.

Q8. Wie is het grootste radiotalent van dit moment?

Jeetje, wat een grote vraag. Tom van der Weerd en Bram Krikke vind ik erg goed, maar als je het over de toekomst van de radio hebt, dan luister ik ook met veel plezier naar Kai Merckx en Joost Swinkels. Ik vind het een comfortabel idee dat we ons over de toekomst van radio met deze gasten geen zorgen hoeven maken.

Q16. Vijf jaar geleden spraken we elkaar ook en toen zei je: ‘Vrijgezel zijn is niets voor mij.’ Hoe kijk je daar nu tegenaan?

Vrijgezel zijn is in principe niets voor mij, maar daten ook niet. En dan wordt het wel ingewikkeld. Ik zou zo weer tekenen voor een relatie. Ik ben niet voor een single-bestaan geboren. Ik heb nog steeds de hoop dat ik de ware een keer tegen het lijf loop, op het werk of als het kan weer in de kroeg. Natuurlijk krijg ik ook weleens vleiende berichten van vrouwen via Instagram, maar ik ga er nooit op in.

Q17. Hoe is het om als vrijgezel een lockdown in te gaan?

Dat gaat prima. Ik heb genoeg buddy’s om leuke dingen mee te doen. Daarbij heb ik het geluk dat ik mag blijven werken; ik heb nooit de ellende gevoeld van mensen die al tien maanden thuiszitten. Ik vind het ergens ook wel comfortabel om thuis te zitten en te weten dat je niet naar de kroeg of naar een festival kan gaan, want het kan niet. Ik ben niet zo’n feestnummer, maar ik heb altijd wel veel last gehad van FOMO, Fear Of Missing Out. Dan zit je thuis op de bank, en na de derde aflevering van een serie denk je: ik moet eruit, want straks mis ik iets. Ik hoop dat ik de rust die ik nu heb ook tot na de coronacrisis kan bewaren.

Q19. Het woord avontuur komt niet in je woordenboek voor, schrijf je in het onlangs verschenen Man man man – het boek. Wat is het avontuurlijkste dat je hebt gedaan?

Ik heb wel eens ingebroken bij een lokale omroep in de buurt van Utrecht. Daar komen twee dingen bij elkaar: wat een enorme radionerd ik ben en hoe avontuurlijk ik ben. We waren met een groepje jongens en we hadden zin om een beetje te geinen. Iemand kwam met het idee om in te breken bij een lokale radiozender en daar midden in de nacht radio te gaan maken. We kregen de deur zonder braaksporen open, iemand anders wist het alarm uit te schakelen en zo hebben we een half uur radio gemaakt, totdat het bestuur inbelde dat ze eraan kwamen. Voordat de politie ter plaatse was, zijn we weggerend.