Liselotte Fleur – in de mode

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: fotografe Liselotte Fleur uit Rotterdam.

Liselotte Fleur (Rotterdam, 1991) studeerde in 2013 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, afstudeerrichting: Fotografie. Gedurende haar studie volgde ze een semester aan de Accademia di Belli Arti di Brera in Milaan en trok ze met haar camera naar Rome en Parijs om haar netwerk te verbreden. Momenteel werkt ze als freelance mode- en portretfotografe.

Over haar werk
‘Ik zie fotografie als een gelegenheid om mijn eigen verhaal te vertellen. Daarbij ga ik op zoek naar kleine verrassingen, met als resultaat een fascinatie voor perfectie, onverwachte momenten en het omgaan met daglicht. Momenteel werk ik veel samen met modeontwerpers, labels en modellenbureaus.’

‘Ik probeer in mijn werk de balans te zoeken tussen de realiteit en de droomwereld. Het fijne van fotografie vind ik dat je zelf de regie in handen hebt. Daarnaast speelt schoonheid en het model een grote rol in mijn werk. Mijn scriptie ging dan ook over de relatie tussen het model en de fotograaf in de modefotografie – wat een bijzondere relatie is.’

‘Van mezelf weet ik dat ik steeds op zoek ben naar nieuwe uitdagingen en continu ideeën wil uitwerken, reizen wil maken en nieuwe creatieve mensen wil ontmoeten. Ik ben een rustig persoon, de fotografie zie ik als een soort uitlaatklep. Van een geslaagde samenwerking op een mooie locatie kan ik dan ook heel gelukkig worden.’

Meer werk van Liselotte Fleur vindt u hier.

1_liselottefleur_2014 - kopie2_liselottefleur_2014 - kopie3_liselottefleur_2014 - kopie4_liselottefleur_2014 - kopie5_liselottefleur_2014 - kopie6_liselottefleur_20137_liselottefleur_20138_liselottefleur_20139_liselottefleur_201410_liselottefleur_2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s