Fotoserie: de 100 gezichten van Paul Rooyackers

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Ursula van de Bunte uit Elburg.

Ursula van de Bunte (Amsterdam, 1969) studeert op dit moment Photographic Design aan de Fotovakschool in Apeldoorn, doceert Fotografie aan het CIBAP in Zwolle en heeft haar eigen fotostudio in Elburg.

Over haar werk
“Na jarenlang foto’s gemaakt te hebben voor particuliere en zakelijke klanten maak ik eindelijk vrij werk. Mijn enige onderwerp is mijn vriend Paul Rooyackers, schrijver van boeken met in de titels steeds het getal honderd. Daarom ben ik nu bezig met een serie: ‘De 100 van Rooyackers’ – honderd portretten van hem.

“De fotoserie is ontstaan via een besloten Facebookgroep van fotografen waarop iedere dag een woord werd gepost. Naar aanleiding van ‘het woord van de dag’ maakte iedereen elke dag een foto. Iedere foto is binnen een of enkele uren gemaakt. Een hele klus, maar je leert snel beslissingen nemen, attributen te regelen en je studio op te bouwen – en dat alles met bestaand licht. Het werd de kunst om met minimale middelen tot een zo groot mogelijk resultaat te komen. Het fotograferen van ‘het woord van de dag’ werd bijna een verslaving.”

Meer werk van Ursula van de Bunte vindt u hier.

LIJDEN

OMHULLEN

OVERVLOED

ROZE

UITBUNDIG

VOEDSEL

ZACHT

VERDRONKEN

VISSEN

WIJSHEID

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s