Dennis Weening: ‘Geert Wilders is een gevaarlijke man’

Dennis Weening (39) vindt ‘zijn’ Expeditie Robinson natuurlijk beter dan Wie is de Mol? – maar zijn deelname aan laatstgenoemde programma is wel zijn ‘allertofste’ televisie-ervaring tot nu toe. Zelf zou hij het minst graag op een onbewoond eiland zitten met Eddy Zoey. En van Geert Wilders moet hij ook niets hebben. ‘Dat is een gevaarlijke man.’ 

(Deel uit het interview voor de rubriek 20Q in Playboy, september 2016.)

Q1. Al die kandidaten gaan vijf weken lang kapot op een eiland van de Filippijnen. Hoe dik is het vijfsterrenhotel waar jij in die tijd in verblijft?
Was het maar een vijfsterrenhotel. We zitten gewoon in een zwaar afgelegen productiedorpje met houten blokhutjes van twee bij twee – met een bed, een bank en een douche. Meer is er niet. Het duurt twee dagen om er te komen. We hebben geen zwembad, er is een zee met heel veel giftige kwallen en het wemelt er van de insecten. Mensen denken altijd dat ik daar na de opnames relaxed lig te chillen met een cocktailtje aan het zwembad, maar dat is dus niet zo.

Q2. Waarom is Expeditie Robinson beter dan Wie is de Mol?
Natuurlijk zeg ik dat Expeditie Robinson de allerbeste is, maar ik vind Wie is de Mol? bijna net zo tof.
Ik heb aan allebei meegedaan. Meedoen aan Wie is de Mol? vind ik nog steeds de allertofste televisie-ervaring tot nu toe. Het was ook mijn eerste stap richting landelijke bekendheid, ik kwam net van MTV, dus in die zin heeft het ook veel voor me betekend.
Expeditie Robinson verliet ik na de zevende aflevering. Ik ben niet iemand die snel opgeeft, maar er speelde toen van alles op de achtergrond waardoor ik, toen ik voor een tweede achtereenvolgende week alleen op een onbewoond eiland werd gezet, niet anders kon dan het spel verlaten. Ik kwam mezelf daar gewoon iets te hard tegen. Achteraf heb ik wel spijt van die beslissing. Als ik toen had geweten hoeveel mensen er jaren later nog steeds over beginnen dat ik toen ben gestopt, was ik doorgegaan.

Q8. Geloof je in monogamie?
Ik geloof dat een mens van nature niet monogaam is. Dat je er hard voor moet werken. Ik ben een flirt, dat weet mijn vrouw ook, maar ik ben ook… God, wat een lastige vraag.
Ik houd zielsveel van mijn vrouw en ik weet dat ik er haar veel verdriet mee zou doen als ik vreemd zou gaan, dus daarom doe ik het niet. Maar ik heb het al eens meegemaakt in mijn vorige relatie: zodra de een erachter komt dat de ander is vreemdgegaan, verandert die relatie voorgoed. Daarom geloof ik ook niet in het verhaaltje dat je, als je een slippertje hebt gemaakt, dat dan moet opbiechten aan de ander. Stel dat mijn vrouw een slippertje zou maken, wat ik absoluut niet geloof, dan heb ik liever niet dat ze dat aan mij vertelt. En andersom zou ik het ook niet aan haar vertellen.

Q11. Diederik Samsom of Geert Wilders?
Diederik Samsom natuurlijk. Geert Wilders is een gevaarlijke man, dat is de Nederlandse Donald Trump.

Q13. Had je niet liever ook een zoon willen hebben?
Ik zou liegen als ik zou zeggen: nee. Natuurlijk was een zoon leuk geweest. Maar ik heb gelukkig niet van die jankende, aanstellerige dochters die alles roze willen hebben en met Barbies spelen. Mijn dochter Coco, die nu zeven-en-een-half is, is net een tomboy. Ze vind Star Wars leuk, wat ik als Star Wars-nerd natuurlijk heel erg tof vind, en ze kijkt op zondagavond altijd met mij naar ADO. Je kunt ook een zoon krijgen die niets om Star Wars en voetbal geeft en liever met poppen speelt. Ik heb wat dat betreft echt de leukste kids die je maar kunt wensen.

Q16. Vallen vrouwen nog steeds als een blok voor je?
Zeker. (Knipoogt.) Er zijn gewoon ook niet zo heel veel leuke mannen. Er zijn, en dat klinkt misschien stom als ik dat zeg, heel veel simpele mannen die niet kunnen luisteren naar een vrouw. Als je naar een vrouw luistert, op het juiste moment de juiste vragen stelt, af en toe het ijs breekt door een grapje te maken en veel zelfvertrouwen uitstraalt, dan heb je ze eigenlijk al voor je gewonnen. Ik weet dat ik niet woest aantrekkelijk ben, ik ga niet naar de sportschool en ben geen pretty boy, maar ik weet dat ik andere kwaliteiten heb. Bijvoorbeeld dat ik een beest in bed ben.

 

Q19. Wat is de duurste uitspatting die jij je ooit hebt veroorloofd?
Mijn Star Wars-poppetjes. Ik heb de allereerste twaalf poppetjes die ooit zijn uitgegeven, nog in originele verpakking. Collectors items. Heel duur. Ik had voor dat geld ook een dikke auto kunnen kopen.