On the road again

Indian Askin is ‘s lands meest veelbelovende muzieksensatie van dit moment. Dennis van Leeuwen (45)  – voormalig gitarist en medeoprichter van Kane – heeft de band onder zijn hoede. Met zijn managementbureau The Gun Club zorgt hij ervoor dat de jongens letterlijk en figuurlijk on the road blijven. “Maar ik ben geen politieagent. De jongens moeten pakken wat ze pakken kunnen, dat heb ik vroeger ook gedaan.”


Interview voor Vogue Man #3, september 2016.

Als mensen vragen tot welk muziekgenre de band Indian Askin behoort, moet manager Dennis van Leeuwen hen het antwoord verschuldigd blijven. “Wij hebben zelf ook geen idee wat we precies doen. En eigenlijk maakt het me ook geen reet uit. We maken muziek die over veel verschillende genres heen glijdt. Maar omdat journalisten je toch in een hokje willen plaatsen, hebben we er zelf maar een term voor verzonnen: nu-punk met een psychedelisch randje. Verder weet ik ook niet wat dat betekent.”

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat hij als gitarist van Kane zijn laatste noot heeft gespeeld.

Mis je het?
“Absoluut. Zelf muziek maken is het liefste wat ik weer zou willen doen. Na het stoppen van Kane ben ik een tijd bezig geweest met een project dat helemaal te gek was, waarvan ik wist: als we dit doorzetten wordt dit heel groots. Maar ik weet ook dat je, als je een nieuwe band opricht, je dat met full commitment moet doen. En als je zoals ik een eigen bedrijf hebt en – omdat mijn vrouw voor haar werk steeds vaker in het buitenland zit – ook vaak voor de kinderen moet zorgen, dan lukt dat niet. Maar ik sluit niet uit dat ik over een jaar of twee de draad weer oppak.”

Het gehele interview staat in Vogue Man #3, september 2016.