De smaak van… Xander de Buisonjé

Xander de Buisonjé (45) is een van de optredende artiesten bij Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome. Voor 15 en 22 maart zijn nog kaarten.

Verschenen in Playboy 03 2019.

Stamppot of sushi?
Sushi. Mijn moeder is in Indonesië geboren, dus ik vind alle oosterse smaken heerlijk.

Waar geef je veel geld aan uit?
Aan ons huis en aan vakanties. Thuis moet het fijn en luxe zijn, al hoeft dat niet altijd duur te zijn. Op vakantie moet het zo mogelijk nog fijner en luxer zijn dan thuis. We werken er keihard voor, dus af en toe gunnen we het onszelf ook om het er net even iets breder van te nemen waar het kan.

Het duurste kledingstuk dat ik bezit is:
Ik heb niet zoveel hele dure kledingstukken, maar ik denk dan toch een zwarte leren jas van Iro.

Lodewijk Asscher of Geert Wilders?
Graag allebei niet. Ik heb altijd VVD gestemd, maar daar ben ik een beetje op afgeknapt. De VVD wil altijd maar meer, terwijl ik denk dat we eens tevreden moeten zijn met wat we hebben en we eens wat meer aan onze planeet mogen denken.

Wat vind je de mooiste auto ter wereld?
Ik merk dat ik naarmate ik ouder word steeds minder om mooie auto’s geef, maar stiekem toch nog wel een beetje. Ik wilde graag elektrisch rijden, omdat ik vind dat dat van deze tijd is, maar dan wel in een auto die er ook nog een beetje goed uitziet. Daarom rijd ik nu in een BMW X5 – het mooiste model onder de hybride auto’s.

Wat vind je het mooiste horloge ter wereld?
Het horloge dat ik altijd draag. Het is een stoere Panerai Luminor, dat ik als huwelijkscadeau van mijn vrouw heb gekregen. Dat hoort dus ook gewoon bij mij. Ik zou dan ook niet zo snel een ander horloge omdoen, tenzij we nog een keer trouwen, ha!

Ik ga nooit het huis uit zonder:
Mijn telefoon. Ik heb geen computer dus doe werkelijk alles via mijn telefoon: mijn privéagenda, mijn werkagenda, e-mails, nieuws, sport en series kijken en natuurlijk bellen en appen.

Wat is je meest memorabele ervaring met drugs?
Mijn meest memorabele momenten zijn toch echt zonder drugs, ook al heb ik weleens geëxperimenteerd met een pilletje of zoiets, maar het past gewoon niet zo bij mij. Mijn meest memorabele moment met drugs is een lachkick van tweeënhalf uur, waarbij ik dacht dat ik doodging van het lachen. Wist ik ook meteen waar het spreekwoord vandaan kwam.

’s Nachts kun je me wakker maken voor:
Mijn vrouw mag me altijd wakker maken.

Dit drankje drink ik het liefst:
Bier. Proost.

Dit vind ik de meest sexy actrice:
Nelly Frijda. Dat is een schat van een vrouw en een geweldig actrice. Ik noem haar omdat ik het stom vind dat actrices altijd op hun sexyness beoordeeld worden.

Dit staat er op mijn strafblad:
Helemaal niks.

Vrienden van Amstel of Holland Zingt Hazes?
Ik heb denk ik wel honderd keer Vrienden van Amstel gedaan en nu zeven keer Holland Zingt Hazes, maar ik kan niet kiezen. Ik zou het allebei niet willen missen.

André Hazes sr. of André Hazes jr.?
Als het over repertoire gaat, dan zeg ik de oude Hazes. Als persoon vind ik ze allebei te gek. Ik ken ze allebei, of kende moet ik misschien zeggen, en vind dat ze qua karakter erg op elkaar lijken.

Mijn guilty pleasure is:
Dat ik elk jaar op het zomerspektakel in Alphen aan de Rijn twee uur lang met Xander & Friends allemaal guilty pleasures speel.

Met welke overleden persoon zou je nog weleens een borrel willen drinken?
Met m’n omaatjes, omdat ik ze mis.

Met een miljoen euro koop ik:
Mijn huis, omdat het me heerlijk lijkt om zo min mogelijk kosten te hebben.

Dit programma mag wat mij betreft direct van televisie verdwijnen:
Ik vind Temptation Island totaal niet interessant. Mijn zoon vind het geweldig en ik heb laatst ook een stukje gezien, maar ik ben weggezapt.

Om deze film heb ik het laatst gehuild:
Me before you. Als ik er iets over ga zeggen verklap ik de film, maar het einde is tranentrekkend.

Dit is de ultieme gadget die ik heb of wil hebben:
Ik ben zo niet van de gadgets.

Dit vind ik aantrekkelijk bij een vrouw:
Wanneer een vrouw tevreden is met haar lichaam en dus niet bang is om sexy te zijn.

Dit is op dit moment mijn grootste ambitie:
Minder te gaan werken zodat ik meer bij mijn vrouw en kinderen kan zijn.