De smaak van… Défano Holwijn

Défano Holwijn (27) is Youtuber, rapper en acteur.

Verschenen in het augustusnummer van Playboy. (2020)

Sushi of stamppot?
Stamppot is wel echt classic, maar ik kies toch voor sushi. Als ik uiteten ga dan eet ik liever sushi dan stamppot.

Rapper of acteur?
Rapper, maar dat is een momentopname. Volgend jaar kan het weer anders zijn. Ik switch heel vaak in wat ik leuk vind om te doen. 

Nederland of Suriname?
Nederland om te wonen en Suriname om vakantie te vieren. Dit jaar zou ik weer gaan, maar door de coronacrisis moet ik nog maar even kijken of dat nog gaat lukken.

Ronnie Flex of Lil’ Kleine?
Ronnie Flex. Hij is misschien wel de muzikaalste rapper van Nederland. Een van zijn beste nummers vind ik Treinstation. Het is niet eens een van zijn grootste hits, maar wat hij doet is abnormaal. Ik denk niet dat veel mensen door hebben hoe gelaagd zijn muziek is.

Wat is de dikste auto?
Ik ben niet zo’n autogek, maar een zwarte Porsche Macan vind ik wel erg mooi.

Wat is het dikste horloge?
Ik was een tijd gek van Rolex, maar ik heb nu liever een Apple Watch om m’n pols.

Wie is de mooiste bekende vrouw van Nederland?
De eerste die bij me opkomt, is gek genoeg Inge Schrama. Ze speelde vroeger Sjors in Goede Tijden, Slechte Tijden en ik was gek op haar. Ze was heel normaal, dat vond ik altijd zo mooi aan haar, ze was nooit over de top.

Wat is het duurste kledingstuk dat je bezit?
Een Gucci-winterjas van tweeduizend euro. Als je zo’n jas elke dag draagt is-ie niet bijzonder meer, dus daarom heb ik hem niet vaak aan.

Welke game speel je het liefst?
Online Soccer Manager op mijn telefoon. Ik speelde het vroeger al, maar een maand of tien geleden zei een gappie van me: ‘Ik ga een competitie starten. Doe je mee?’ Het is weer als vanouds. 

Welke series kijk je op dit moment?
Op dit moment kijk ik The Black List, echt een hele goede serie, maar een serie die ik iedereen aan wil raden is How to Get Away with Murder. Ik hou van storylines en plottwists en dan is dit de beste serie. Je kunt niet raden wat er in de volgende scène gebeurt.

YouTube of televisie?
YouTube. Televisie is voor mijn de Champions League. Een eigen talkshow is wel iets wat ik ambieer. Op YouTube kan ik op dit moment alleen veel meer mijn ei kwijt omdat ik niet gebonden ben aan zenderbazen en televisieregeltjes. Ik kan doen wil ik wil.

Welk programma zou je wel willen presenteren?
Expeditie Robinson natuurlijk, maar dat antwoordt iedereen. Een eigen talkshow lijkt me ook supertof.

Wat is het grootste misverstand dat over jou bestaat?
Dat ik homoseksueel zou zijn. Ik verzorg mijn gezicht en draag graag roze, dus dan denken mensen al snel dat je op mannen valt. Ik vind dat wel grappig eigenlijk. Wat ik een vervelend misverstand vind, is dat mensen denken dat ik arrogant ben. Dat ben ik namelijk totaal niet – of althans: dat hoop ik toch niet.

Drank of drugs?
Drank. Ik heb weleens spacecake gehad, maar dat is niets voor mij. De eerste keer dat ik dat at ging het namelijk grandioos mis. Ik had veel te veel gegeten en dacht aan het eind van de avond oprecht dat ik het niet zou overleven. Zo ellendig voelde ik me.

Welk drankje drink je het liefst?
Energy Drink gemixt met appelsap. 

Wat is je grootste miskoop?
Ik doe regelmatig een miskoop, maar mijn grootste miskoop is denk ik een paar hoge sneakers van Chanel van €850. Op het moment dat ik ze kocht, dacht ik: dit zijn ze, deze schoenen zijn helemaal te gek, maar ik heb ze denk ik drie keer gedragen en daarna nooit meer aan gehad.

Welke vloggers en rappers reken je tot je vrienden?
Even goed nadenken. Ik ken veel mensen, maar dat zijn gewoon gappies van me, niet per se goede vrienden. Jonna Fraser is wel een goede vriend. Ik ken hem ook al heel lang.

Wat is de beste openingszin?
Wat ik in het verleden vaak heb gedaan, is in een club op een meisje afstappen en zeggen: ‘Hé, wanneer ik je straks weer zie ga ik je iets vertellen.’ Daarna liep ik door en gaf haar geen aandacht meer. Als ze dan na een poos naar jou toe komt en zegt: ‘Hé, je zou me nog iets vertellen’, dan betekent dat dat ze interesse in je heeft. Dat is mijn logica in ieder geval. Als ze niets met je te maken wil hebben, dan laat ze je wel met rust.

Waar heb je spijt van?
Ik heb niet zo snel spijt van dingen, omdat ik altijd denk dat dingen gaan zoals ze moeten lopen. Wat ik wel jammer vind is dat ik mijn middelbare school niet goed heb afgemaakt. Ik deed voor de tweede keer VWO 6 en besloot toen maar om HAVO 5 te gaan doen. Ik wilde gewoon zo snel mogelijk klaar zijn op die school om journalistiek te gaan studeren. Achteraf gezien had ik gewoon mijn VWO af moeten maken.

Wat hoop je over vijf jaar in ieder geval bereikt te hebben?
Ik hoop dat ik over vijf jaar een eigen talkshow heb. De talkshows van dit moment zijn in mijn ogen toch voor een wat ouder publiek. Ik wil een talkshow maken waarin jongeren aan het woord komen en waar jongeren ook graag naar willen kijken. Ik denk dat jongeren niet echt een stem hebben op dit moment, dus het zou mooi zijn als ik daar verandering in kan brengen.