De smaak van… Giel de Winter

Giel de Winter (30) is een van de mannen van StukTV en creatief directeur bij Talpa Social. 

Patat of pizza?
Ik zou heel graag patat willen zeggen, maar als ik patat zeg, dan krijg ik van alle Brabanders te horen dat het toch echt friet is. Ik kies dus voor een heerlijk frietje met satésaus en mayonaise en curry.

YouTube of televisie?
Ja, zeer makkelijk: YouTube. Als je iets voor televisie maakt, moet dat eerst langs heel veel mensen en dan nog weet je niet of je programma uiteindelijk gemaakt kan worden. Op YouTube heb je veel meer vrijheid, je hebt alles in eigen hand.

Wie is de Mol of Expeditie Robinson?
Wie is de Mol. Ik ben wel een paar keer gevraagd voor Expeditie Robinson, maar het lijkt me niets voor mij. Ik hou er niet van om de controle te verliezen. Wie is de Mol zou misschien wel leuk zijn om nog eens een keer aan mee te doen. Daarin hoef je jezelf niet te verhongeren en kun je echt focussen op het spel.

Amsterdam of Brabant?
Brabant! Ik werk in Amsterdam en Hilversum, maar ik woon al mijn hele leven in Brabant. Ze krijgen me daar ook absoluut niet weg; ik rij nog liever tien uur naar m’n werk dan dat ik vertrekt uit Brabant. 

Welke games speel je het liefst?
Ik speel het liefst F1, FIFA en Call of Duty.

Naar welke nummer luister je op dit moment het meest?
Hyperventilatie van Antoon. Ik hou van jonge artiesten die opkomend zijn. Hij maakt tachtigjarigenmuziek maar in een modern jasje en met een tekst van nu. 

Wat staat er op je strafblad?
Ik heb gelukkig geen strafblad, maar ik heb wel 42 aantekeningen. Van over een hek klimmen tot een pizza bezorgen met een scooter in een bouwmarkt tot inbreken in een dierentuin tot een Van der Valk-hotelkamer slopen. Vreselijk.

Van wie houd je het meest?
Van mijn zoon Fedde.

Wat is het duurste kledingstuk dat je bezit?
Haha, een Gucci-colbert van 3200 euro. Ik draag hem met kerst en oud en nieuw. 

Wat is je grootste dagdroom?
Ik heb nog wel een paar programma’s in mijn hoofd die ik graag wil maken, maar waar ik nog niet de tijd en het juiste platform voor heb gevonden. Verder wil ik er nog niet zoveel over vertellen, want voor je het weet wordt het gejat.

Wat is de dikste auto?
Audi RS6. 

In welke auto rijd je zelf?
Een Porsche Panamera. Dat was echt een impulsaankoop. Ik reed langs een garage, zag hem staan, maakte een proefritje en nam hem mee naar huis.

Rolex of Breitling?
Ik draag zelf een horloge Neev Watches, maar dat is meer omdat ik het een tof merk vind met toegankelijke designs. Ik heb ook niet iemand die met hele dure klokken rondloopt.

Drank of drugs?
Drank. Ik kan nog steeds in het weekend een paar pilsjes wegtikken, maar ik drink wel minder sinds ik vader ben geworden. Dat brengt toch een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee.

Wat is je meest memorabele ervaring met drugs?
Ik heb met veel soorten drugs geëxperimenteerd, maar paddo’s vond ik wel echt leip. Ik was bij een maat die allemaal Michael Jackson-schilderijen in zijn kamer had hangen en die begonnen opeens allemaal bewegen.

Met welke bekende vrouw zou je weleens een beschuitje willen eten?
Dan kies ik toch voor Fajah Lourens. Ik vind dat een bloedmooie vrouw, en ik val altijd wel op wat ouder. 

Ben je miljonair?
(Lacht) Ja, anders had ik iets verkeerd gedaan. Ik heb niet zoveel dat ik nooit meer wat te doen, maar wel genoeg om de komende jaren slim te investeren.

Welke tip heb je voor vloggers?
Wees creatief, wees jezelf en let erop dat je niet teveel van je privéleven in beeld brengt. Ik zie heel veel Youtubers omvallen omdat ze zich zo blootgeven dat ze eigenlijk geen echt leven meer hebben.

Welke Youtubers schaar je onder je vrienden?
Eigenlijk niemand. Mijn echte vrienden ken ik al mijn hele leven en werken allemaal buiten de media.

Wat doe je over tien jaar?
Ik denk dat ik dan nog steeds in de media werk, maar dan op een andere manier. Het liefst maak ik dan nog steeds programma’s, het liefst ook met mijn eigen productiemaatschappij, maar dan wel wat meer op de achtergrond.