De smaak van… Kaj Gorgels

Kaj Gorgels (30) presenteert samen met Monica Geuze een nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave. De serie is vanaf 26 november exclusief te zien bij Videoland.

Verschenen in het novembernummer van Playboy. (2020)

Sushi of stamppot?

Sushi. Ik ben niet echt zo’n stamppotgek. De Hollandse keuken vind ik sowieso vrij saai. Moeders prakkie was vroeger altijd wel lekker, maar ik hield al snel meer van de Aziatische keuken. Mijn vader kon heel goed Indonesisch koken. Hoe meer sambal hoe beter.

Yolanthe of Monica Geuze?

Monica is mijn beste vriendin, dus daarom kies ik meteen voor haar, maar ik heb met allebei heel leuk samengewerkt voor Temptation Island.

TikTok of Instagram?

Instagram, al moet ik zeggen dat ik TikTok wel steeds leuker begin te vinden. Ik wil alleen wel minder tijd besteden aan doelloos scrollen. Ik had mezelf voor dit jaar als doel gesteld om meer te plaatsen en niet de hele dag bij te houden wat iedereen doet. Tot nu toe is dat redelijk gelukt.

Zou jij zelf mee hebben gedaan aan Temptation Island: Love or Leave?

Ik zou nooit meedoen aan een reality-programma, aan welk programma dan ook. Dat is niets voor mij.

Waar geef je veel geld aan uit?

Aan uiteten gaan, al gaat dat nu natuurlijk even niet. Ik besteed ook veel aandacht aan wat ik eet. Als ik een lunch maak, maak ik zelden een cracker met pindakaas om weg te hakken. Vanmiddag had ik bijvoorbeeld broccolirijst met wokgroenten en vegetarische vleesstukjes. Superlekker.

Wat is je duurste kledingstuk?

Ik ben niet zo van de dure kleding. Niet omdat ik Louis Vuitton of Gucci niet mooi vind, maar ik hou dat geld liever in m’n zak om lekker van uiteten te gaan. Ik heb weleens een paar witte schoenen van Givenchy gekocht, maar toen ik daar 450 euro voor moest aftikken, schrok ik toch wel even.

Wat is je favoriete auto?

Als ik een droomauto zou moeten aanwijzen, dan kies ik de Aston Marin DBX. Veel voetballers en YouTubers hebben de Lamborghini Urus – de SUV van Lamborghini – maar de SUV van Aston Martin is minstens net zo bruut en zie je veel minder. Ik weet alleen niet of ik een paar ton voor zo’n auto neer zou leggen. 

Welke muziek luister je tijdens het sporten?

Ik luister de laatste tijd veel naar podcasts tijdens het sporten. Ik ben heel erg fan van de JORTcast van Jort Kelder. Hij is altijd lekker kritisch en gaat een relletje niet uit de weg. Als presentator van OP1 vind ik hem ook een verademing.

Wat is het beste verjaardagscadeau dat je ooit hebt gehad?

Vorig jaar heeft m’n vriendin (voormalig Miss Nederland en YouTuber Jessie Jazz Vuijk, red.) een surpriseparty voor me georganiseerd. Ze had een kroeg afgehuurd in Rotterdam met optredens en noem het maar op. Ik vind niets leuker dan met vrienden en familie samen zijn en dan feesten.

Rolex of Breitling?

Rolex. Ik heb er zelf ook een. 

Jesse Klaver of Thierry Baudet?

Jezusmina. Ik heb zo weinig met mensen uit de politiek… Ik kan dus geen keuze maken. Ik weet ook nog niet op wie ik ga stemmen tijdens de verkiezingen, óf ik wel ga stemmen… Ik ben er nog niet uit.

Trump of Biden?

Ik volg de Amerikaanse verkiezingen wel een beetje, vooral uit vermaak. Het is eigenlijk te krankzinnig voor woorden waar we naar zitten te kijken. Trump zou altijd de asociale zijn, maar aan de kant van de Democraten worden ook vieze spelletjes gespeeld. Ik denk eerlijk gezegd wel dat Trump weer gaat winnen. We moeten niet vergeten dat jij een enorme vaste achterban heeft.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Ik denk dat ik binnenkort iets aan mijn neus laten doen. Niet omdat ik hem niet mooi vind, maar omdat hij scheef staat en m’n rechterneusgat geblokkeerd wordt door het tussenschot. Daar heb ik last van tijdens het sporten en als ik verkouden ben. 

Welk drankje drink je het liefst?

Bier. 

Wie is je favoriete acteur?

Mogen het er ook twee zijn? Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. Ze waren zo goed in Once Upon A Time In… Hollywood. Ik ben natuurlijk opgegroeid met hun films: Snatch, Blood Diamond, Fight Club, Catch Me If You Can… Pitt en DiCaprio zijn op en top Hollywood. Die hebben zoveel charisma, daar heb ik wel bewondering voor.

Wat is je grootste miskoop?

Ik heb laatste een plant gekocht, echt zo’n grote jungleplant met ook echt een grote pot, maar dat ding staat voor geen meter in m’n huis. Hij is veel te groot. Die pot was alleen zo ongelooflijk duur en die plant is zo ongelooflijk groot dat ik hem ook niet zomaar bij het grofvuil wil zetten.

Wat is het laatste cadeau dat je hebt gekocht voor je vriendin?

Dat was denk ik een reisje naar Bali. Ik had daar voor haar ook nog een aantal cadeautjes in petto, waaronder een luchtballonvaart. Ik was alleen vergeten dat ze best wel hoogtevrees heeft, maar desondanks hebben we toch veel gelachen.

Om welke film/serie heb je het laatst gehuild? 

Ik ben niet zo’n huilebalk, maar even denken… Simon van Eddy Terstall. Over die man die doodgaat aan kanker. Ik kan me nog herinneren dat ik een brok in m’n keel kreeg tijdens de scène waarin hij euthanasie laat plegen. 

Welke serie zou je iedereen van harte aan willen bevelen?

Fargo vind ik wel heel erg grappig. Dat is zo vaag – hoe bedenken ze het. Het nieuwe seizoen staat op Videoland.

Met welke bekende vrouw zou je weleens een beschuitje willen eten?

Angela de Jong. ’s Ochtends bij het ontbijt het televisieseizoen met haar doornemen en dan over alles wat zij kut vindt zeggen dat ik het heel goed vind. Dat lijkt me heel gezellig.