Rik Reimert, zwart-wit

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Rik Reimert.

Rik Reimert (Deventer, 1985) studeerde Vrije Kunst aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Dat hield hij een jaar vol, ‘want ik was achteraf veel te jong voor deze studie’. Na het afronden van de studie journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle werkte hij als windsurfleraar in Griekenland en als kelner in Oostenrijk. Voor HP/De Tijd maakte Rik de afgelopen maanden tien schrijversportretten, die vanaf 2 april 2014 worden tentoongesteld op de derde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Momenteel woont en werkt hij in Duitsland en verdient hij de kost met (portret)tekenen.

Over zijn werk
“Ik houd van analoog. In alle vormen, van muziek tot kunst tot fotografie. Natuurlijk gebruiken we in het dagelijks leven computers, smartphones en tablets – maar is het niet heerlijk om op zondagochtend een lp op te zetten en te genieten het gekraak van de plaat en de prachtige beelden die de hoes sieren? Daarom verkies ik pen en papier boven de computer om mee te werken. Je moet – omdat het analoog is – heel geconcentreerd te werk gaan, het is echt een ambacht. Elke lijn die ik zet is definitief en kan niet meer worden uitgegumd. En daarbij: wat is er mooier dan een zwarte lijn op een vel blanco papier zetten? Niets.”

Meer werk van Rik Reimert vindt u hier.

RR Bruce

RR Cees Nooteboom

RR Clint Eastwood

RR Daan Heerma van Voss

RR daniel Craig

RR Donald

RR Francis

RR hanna Bervoets

RR Nelleke Noordervliet

RR Tommy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s