Hemelbestormers 2013: Bauke Mollema

In het kerstnummer van HP/De Tijd (nummer 10, 2013) was er aandacht voor vijf talenten die dat jaar boven zijn komen drijven. Geïnterviewd zijn: Jacco Gardner, Simone van Saarloos, Erik Scherder, Pieter Derks en Bauke Mollema.

Bauke Mollema

“Bauke Mollema gaf, na de woede rond het dopingschandaal, het wielrennen terug aan het volk’, zo werd gezegd in de documentaire De Tour van Bauke. Bauke Mollema (27) bewees zichzelf dit jaar als wielrenner. Hij werd onder meer zesde in de Ronde van Frankrijk en schreef de zeventiende etappe van de Vuelta op zijn naam.

Hoogtepunt van 2013?
“Voor een wielrenner is er niets mooier dan als eerste over de streep gaan. Het ligt dan ook voor de hand om het winnen van de etappe in de Ronde van Spanje aan te geven als hoogtepunt van dit jaar. Maar aan de andere kant was er natuurlijk de Tour de France. Ik eindigde als zesde. En ik kan zeggen: dat geeft je zelfvertrouwen een enorme boost. Dat je denkt: nu hoor ik ook bij de grote jongens.”

Dieptepunt van 2013?
“Halverwege april dit jaar werd ik geveld door griep. Niet zo erg natuurlijk, ware het niet dat ik vlak voor drie belangrijkste koersen zat. Ik heb acht dagen op bed gelegen, ik kon niets. Een aanslag op mijn conditie was het. En het vervelende is: je kunt niets anders doen dan uitzieken. Ik weet zeker dat ik, als ik niet ziek was geworden, veel hoger was geëindigd in de voorjaarsklassiekers. Ach, volgend jaar beter.”

Waar sta je over tien jaar?
“Over tien jaar ben ik 37, dus dan rijd ik denk ik mijn laatste jaar. Natuurlijk wil ik in de komende jaren een mooie klassieker winnen. En een etappe in de Tour de France, dat nog liever eigenlijk. Maar ik heb één geluk: de meeste topwielrenners zijn boven de dertig. Ik heb dus nog even.”

Bauke Mollema
Bauke Mollema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s