Hemelbestormers 2013: Pieter Derks

In het kerstnummer van HP/De Tijd (nummer 10, 2013) was er aandacht voor vijf talenten die dat jaar boven zijn komen drijven. Geïnterviewd zijn: Jacco Gardner, Simone van Saarloos, Erik Scherder, Pieter Derks en Bauke Mollema.

Pieter Derks

“Er is één cabaretier van de jongste generatie die in de toekomst de oudejaarsconference kan maken, en dat is Pieter Derks.” Dixit kleinkunstkenner Henk van Gelder. Dit jaar maakt Derks (29) zijn eerste oudejaarsconference, enkel te zien in theaters: Een Oudejaars. Daarnaast won de jonge cabaretier dit jaar de populaire kennisquiz De Slimste Mens en sluit hij elke week de week af in De Wereld Draait Door.

Hoogtepunt van 2013?
“Ik ben bijna verplicht om te zeggen dat mijn hoogtepunt van dit jaar mijn bruiloft was. Anders krijg ik ruzie thuis. Maar dat was ook zo hoor, dat was op persoonlijk vlak het mooiste moment van dit jaar. Een ander lichtpuntje dit jaar is dat het zo goed gaat in de theaters. Het zit bijna elke avond vol! Theater is dan ook mijn grote liefde:  alles wat ik op televisie doe, zoals de weekafsluiting in DWDD, staat in dienst daarvan. Ik maak televisie zodat ik theater kan maken.”

Dieptepunt van 2013?
“De laatste try-out voor de première van mijn nieuwste voorstelling ging verschrikkelijk. Ik had de volgorde van de grappen iets aangepast, met als gevolg dat de grappen niet aankwamen en de hele voorstelling als een kaartenhuis in elkaar zakte. Ik zat na afloop in de kleedkamer en dacht: ‘Hoe moet dit in godsnaam goed komen bij de première?  Na een fikse wandeling te hebben gemaakt besloot ik een deel van de grappen aan te passen en te verschuiven. En met succes: tijdens de première stond de voorstelling weer helemaal op de rails. Wat was ik blij.”

Waar sta je over tien jaar?
“In het theater, dat is een ding wat zeker is. En ik zal tegen die tijd wel een keer een oudejaarsconference voor de VARA hebben gemaakt. Verder heb ik niet veel ambities, als ik maar kan blijven spelen. En privé? Ik hoop dat ik met mijn kersverse vrouw ergens op een boerderijtje woon met heel veel beesten en heel veel kinderen.”

Pieter Derks
Pieter Derks. Foto: Merlijn Doomernik

Eén gedachte over “Hemelbestormers 2013: Pieter Derks”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s