Hemelbestormers 2013: Jacco Gardner

In het kerstnummer van HP/De Tijd (nummer 10, 2013) was er aandacht voor vijf talenten die dat jaar boven zijn komen drijven. Geïnterviewd zijn: Jacco Gardner, Simone van Saarloos, Erik Scherder, Pieter Derks en Bauke Mollema.

Jacco Gardner

“Dit is zo’n Nederpopklassieker waar je twintig jaar later nog over praat”, schrijft 3voor12 over het dit jaar verschenen debuutalbum Cabinet of Curiosities van de 25-jarige Jacco Gardner. Met zijn psychedelische, jaren 60-achtige muziek trok hij het afgelopen jaar door heel Europa, deeden passant twee tournees door Amerika en wordt ondertussen bejubeld door de muziekcritici.

Hoogtepunt van 2013?
“Het was echt een geweldig jaar. Ik heb zoveel gezien en zoveel gedaan dat ik het me nauwelijks allemaal kan herinneren. Maar het mooiste moment van dit jaar was toch wel mijn verjaardag, toen het publiek in popzaal Flèche d’Or in Parijs spontaan Happy Birthday voor me begon te zingen. Kippenvel. Dat was echt heel vet, dat vreemde mensen in een vreemd land je zomaar toezingen.”

Dieptepunt van 2013?
“Ik heb niet echt veel dieptepunten gehad. We hebben wel eens pech gehad met de auto, maar voor de rest… Natuurlijk heb je wel eens optredens die niet helemaal lekker gaan. Laatst nog, in het Italiaanse Brescia. Het was heel druk, maar ik had het idee dat de mensen niet voor de muziek kwamen, maar meer voor de drank en de gezelligheid. Het was rumoerig, mensen hadden geen aandacht voor de muziek… Ik vroeg me echt af wat ik daar deed.”

Waar sta je over tien jaar?
“Ik denk over tien jaar niet zo intensief meer bezig ben met het maken van muziek als dat ik nu ben. Ik hoop dan een eigen platenlabel te hebben en veel muziek van veel verschillende muzikanten te kunnen produceren. In mijn hoofd is alles al uitgedacht, ik moet het alleen nog even concreet maken, ha!”

Jacco Gardner 2
Jacco Gardner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s